Dolar 32,5624
Euro 34,8989
Altın 2.432,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Akaryakıtta daha fazla indirim istedi

Akaryakıtta daha fazla indirim istedi
14 Ağustos 2013 08:00 | Son Güncellenme: 14 Ağustos 2013 08:03
A+
A-

akaryakit

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) uyarısının ardından benzinde yapılan indirim hükümete yetmedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha fazla indirim çağrısında bulunarak, ““Cenova’daki İtalya pazarları ve Akdeniz pazarlarında dağıtıcı payı 35 kuruş, biz de 42 kuruş. Arada 7 kuruşluk bir fark olduğunu söylemem lazım. Bu farkın bir kısmını kapattılar. Bundan sonraki hamleleri yapacaklardır diye inanıyorum” dedi. EPDK İspanya, İtalya, Fransa ve Yunanistan’da dağıtıcı ve bayii kâr marjlarına kıyasla son zamanlarda Türkiye’de artış yaşandığı tespitiyle sektörden fiyat indirimi istemiş, aksi takdirde tavan fiyatın gündeme gelebileceği sinyali gelmişti. 

Bu uyarının ardından bazı akaryakıt firmaları bayramda litre fiyatlarını 2-6 kuruş arasında düşürmüştü. Enerji Bakanı Taner Yıldız ise tavan fiyat uygulamasının önemli bir argüman olduğunu ve her zaman kullanılmayacağını söylerken dağıtım şirketlerinin fiyat konusunda hassas davranacağını umduğunu belirtti.

REKLAM ALANI