Dolar 32,5166
Euro 34,5622
Altın 2.491,61
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Aile işletmelerinin sürdürülebilirliği doğru kurumsallaşma ile mümkün

Aile işletmelerinin sürdürülebilirliği doğru kurumsallaşma ile mümkün
30 Mart 2019 12:03 | Son Güncellenme: 30 Mart 2019 12:07
A+
A-

ZÜCDER’in düzenlediği Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik seminerinde konuşmacı olarak yer alan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Öğücü; “Aile şirketlerinin başarılı büyümesi ve nesiller boyu sürdürülebilirliğinde ancak doğru kurumsallaşma ile mümkün” dedi.

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) tarafından düzenlenen Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirliksemineri, züccaciye alanında faaliyet gösteren aile işletmelerini bir araya getirdi. 2017’de 4,2 milyar dolar tutarında ihracat yapan ve her yıl ihracat hedeflerini yükselten züccaciye sektörü içerisinde çok sayıda aile işletmesi yer alıyor. Seminerin açılış konuşmasında ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğan;Sadece kendi sektörümüz değil, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 95’i aile şirketlerinden oluşuyor ve aile şirketleri, milli gelirin yaklaşık yüzde 90’ını üretiyor. Ancak aile şirketlerinin yüzde 2-13 arası, 3. ve 4. nesillere aktarabiliyor. Biz de buradan hareketle, aile işletmeleri konumundaki üyelerimizin Türkiye’nin köklü aile şirketlerinden birine dönüşmeleri için bu semineri düzenlemeye karar verdik.”dedi.

Seminerde konuşmacı olarak yer alan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Öğücü;“Biliyoruz ki Kurumsallaşma, aile şirketlerinin aşması gereken en önemli aşamalardan biri. Günümüzde aile girişimlerinin çoğunun birinci nesilden ikinci nesile geçmiş olduğu, ikinci nesilden üçüncü nesile devirlerin başladığı bir dönemin içindeyiz. Çağın getirdiği yenilikler, bizlerin ve gelecek nesillerin evrensel değerlerle buluşmuş olması aile şirketlerinin kurumsallaşma konusundaki farkındalıklarını ve becerilerini arttırmakta. Aile şirketlerinin başarılı büyümesi ve nesiller boyu sürdürülebilirliğinde ancak doğru kurumsallaşma ile mümkün olabiliyor. Ülkemizde bu konuda çok önemli bilgi birikimi söz konusu. Biz de TAİDER olarak sürdürülebilirlik alanında çalışan aile şirketlerini teşvik edecek başarılı uygulamaların artmasını sağlama amacıyla TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi’ni hayata geçirdik. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Kuzey Yıldızı Ödülleri’nin ülkemiz aile şirketlerine çevre, toplum, insan, gelecek nesiller, yönetişim ve finansal sürdürülebilirlik konusunda yol gösterici olduğuna inanıyorum” dedi.

Seminerin diğer konuşmacıları ise TAİDER Kurucu Üyesi, ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ARZUM Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, TKYD Aile Şirketleri Çalışma Grubu Eş Başkanı Aslı Erdoğan, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın Pandır, Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği Başkanı Haluk Alacaklıoğlu, TÜSİD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Öztiryaki, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, Moral & Partners Ortak Av. Serkan Pamukkale oldu.

REKLAM ALANI