Dolar 32,5183
Euro 34,7860
Altın 2.420,70
BİST 9.677,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

ABD tarımdışı istihdam verisi beklentinin çok üstünde

ABD tarımdışı istihdam verisi beklentinin çok üstünde
08 Ocak 2016 15:55 | Son Güncellenme: 08 Ocak 2016 15:58
A+
A-
 İSTİHDAMABD aralık ayı tarım dışı istihdam verisi 292 binle beklentilerin oldukça üstünde artış kaydetti. ABD’de tarım dışı istihdam aralık ayında 292 bin ile beklentilerin çok üzerinde yükseliş kaydederken, önceki iki ay için de keskin şekilde yukarı yönlü revize edilen rakamlar ABD ekonomisinde son dönemde imalat sektörü kaynaklı gözlenen yavaşlamanın geçici olduğunun sinyalini verdi.

İşsizlik 7,5 yılın en düşüğünde

İşsizlik oranı, istihdam piyasasına girenlerin sayısının artmasına rağmen yedi buçuk yılın en düşük seviyesi olan yüzde 5’te kaldı.

Reuters anketine katılan uzmanlar tarım dışı istihdamın Aralık’ta 200,000 artmasını, işsizliğin yüzde 5 olmasını bekliyorlardı.

Daha önce Kasım ayı için 211,000 olarak açıklanan tarımdışı istihdam artışı 252,000’e, Ekim’de 298,000 olarak açıklanan artış 307,000’e revize edildi. İşsizlik yüzde 5 düzeyinden revize edilmedi.

Ekim ayında ortalama saatlik ücretler bir önceki aya kıyasla 1 sent gerilerken, yüzdelik bazda değişim kaydetmedi. Ücretlerde artış bir önceki yıla kıyasla ise yüzde 2.5 oldu.

Verinin ardından dolar endeksinde yükseliş hız kazanırken, euronun dolar karşısında kayıpları artarak yüzde 1’in üzerine çıktı.

ABD endeks vadeli işlemlerinde yükseliş hız kazanırken, ABD Hazine tahvil getirileri seansın zirvesini gördü.

CME Fedwatch verilerine göre daha önce ABD’de bir sonraki faiz artırımı için Nisan ayını fiyatlayan işlemcilerin Mart ayını fiyatlamaya başladı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI