Dolar 32,4908
Euro 34,7667
Altın 2.488,45
BİST 9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

ABank Hisselerinin %70.8’inin CBQ’ya Devri Gerçekleşti

ABank Hisselerinin %70.8’inin CBQ’ya Devri Gerçekleşti
18 Temmuz 2013 20:14 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2013 20:15
A+
A-

CBQ (1)

ABank hisselerinin yüzde 70.8’inin Commercial Bank of Qatar (CBQ)’ya devri gerçekleşti. CBQ CEO’su Andy Stevens, BDDK onayının ardından yapılan açıklamada “2009 yılından bu yana Türk pazarını değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda sektörün üzerinde bir büyüme gösteren ABank, bu başarı tablosu ile dikkatimizi çekti. Türk bankacılık sektörünün gelişimine ve ABank’a olan inancımız tam” dedi.

Aktif büyüklüğü 23.5 milyar USD, özkaynakları 3.8 milyar USD seviyesinde olan Commercial Bank of Qatar, ABank’ın yüzde 70,8’ini satın aldı.  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun onayı ile resmi hale gelen satış sonrasında yapılan basın açıklamasında CBQ CEO’su Andy Stevens Commercial Bank of Qatar’ın 2009’da İstanbul’da düzenlenen IMF-Dünya Bankası toplantılarından bu yana Türkiye’ye gelmek istediğini belirterek, 2011’den bu yana profesyonel bir ekiple Türkiye pazarını değerlendirdiklerini söyledi. Son dönemde Avrupalı bankaların sermayelerini artırmak amacıyla Türkiye’deki iştiraklerini sattıklarını söyleyen Stevens, “Biz pazara en doğru şekilde girmeyi istedik. Bunu da ABank gibi başarılı bir kurum ile en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz” dedi

ABANK’IN STRATEJİSİ DEĞİŞMEYECEK

Satın alma kararında Türk bankacılık sisteminin gücünün CBQ için etkili olduğunu belirten CEO Andy Stevens, “Ancak asıl dikkatimizi çeken nokta ABank’ın başarısıydı. ABank’ın yönetim ekibinden ve şu andaki organizasyon yapısından çok memnunuz. Bu sebeple bu konularda bir değişiklik düşünmüyoruz” dedi. Bankanın iş stratejisinde de bir değişiklik yapma planları olmadığını söyleyen Stevens “ABank’ın 3 yıllık büyüme planlarındaki büyüme stratejisini destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle körfez ülkeleriyle dış ticaret alanında yeni fırsat kapıları açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  

KOBİLERLE BÜYÜYECEK

ABank’ın perakende, kurumsal-ticari bankacılık ve proje finansmanı alanında atılımlarının devam edeceğini söyleyen Stevens, öncelikli hedefin kar getiren bir büyüme sağlamak olacağını belirterek “ABank’ı Türk bankacılık sisteminden daha fazla pay alan ve adından söz ettiren bir banka konumuna getireceğiz” dedi.  Commercial Bank of Qatar’ın,  National Ban​k of Oman ve United Arab Bank ile olan işbirliğine ABank’ın da eklenmesi ile 4 banka için ortak bir platform oluşturup, maliyetleri düşürmeyi planladıklarını söyleyen Stevens “Böylelikle ABank müşterilerine tıpkı büyük bankaların sağladığı avantajları sağlayabileceğiz. Hedefimiz bankayı kârlı bir şekilde büyütmek. Türkiye’de 2 milyonun üstünde KOBİ var ve büyümek istiyorlar. Biz de onlarla büyüyeceğiz. Ayrıca Türkiye’deki birçok projeyi de finanse edeceğiz” diye konuştu.

ANADOLU GRUBU’NUN ORTAKLIĞI DEVAM EDİYOR

Hisse devrinden sonra da Abank Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmeye devam edecek olan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan , CBQ’nun bankacılık sektöründeki deneyimi ve gücü ile ABank’a katkı sağlayacak bir grup olduğunu ve Anadolu Grubu’nun ABank’daki ortaklığının devam ettiğini belirtti.

HEDEF MUTLAK BAŞARI

ABank’ın 2013’ü atılım yılı olarak belirlediğini söyleyen ABank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, yakaladıkları ivmeyi arttırarak sürdürmeyi planladıklarını dile getirdi. ABank’ın 2012 yılını net karını yüzde 141 artırarak 68.1 milyon TL ile kapattığını belirten Aydoğan “Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda güçlü adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. İstikrarlı büyüme stratejimizi sürdürerek, gelecek dönemde sektörde daha da ön planda olacağız” diye konuştu.  Aydoğan,  hedeflerinin mutlak başarı ve istikrarlı karlılık olacağını sözlerine ekledi. .

 

REKLAM ALANI