Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

66 milyon lira abonenin cebinde kaldı

66 milyon lira abonenin cebinde kaldı
20 Temmuz 2015 10:09
A+
A-

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-01-09 07:05:10Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Elektronik haberleşmede 1 Nisan 2015’den itibaren uygulanmaya başlayan ve aboneyi kullanmadığı hizmetin bedelini ödemekten kurtaran “kıst ücret” uygulamasından 7 milyon kişi yararlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 1 Nisan’da başlattığı “kıst ücret” uygulamasından iki aylık sürede yaklaşık 7 milyon abonenin yararlandığını belirterek, “Abonelerin kıst uygulaması sebebiyle yaklaşık 66 milyon lira fayda sağladığı tespit edilmiştir” dedi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin elektronik haberleşme sektöründeki işletmecilerden hizmet alırken abonelik tesisi, numara taşıma, aboneliğini feshetmek istemeleri gibi durumlarda aldıkları hizmetlerin tamamından yararlandırılmış gibi ücret ödemek zorunda bırakıldıklarını ifade ederek, aboneliğini sona erdirmek veya numarasını taşımak isteyen tüketicinin bir gün veya bir hafta hizmet almış olsa bile bir aylık hizmet almış gibi fatura ödemek zorunda kaldığını dile getirdi.

Tüketicilerden gelen şikayetler üzerine BTK’nın “Elektronik Haberleşme Sektöründe Kıst Ücrete İlişkin Uygulama Esasları”na ilişkin yaptığı düzenlemenin 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girdiğini kaydeden Bilgin, düzenlemeyle getirilen “kıst ücret” uygulamasıyla hizmetten faydalanılan gün sayısının ve kullanılan dakikanın veriyle orantılı olarak hesaplanan tahakkuka esas ücret olarak belirlendiğini söyledi.

Bilgin, uygulama sayesinde, hizmetin sunumunu takiben ücretin tüketiciden tahsil edildiği aboneliklerdeki yani faturalı temel elektronik haberleşme hizmetlerinin ses, SMS ve veri için geçerli olacağını belirterek, abonelik tesisi, abonelik feshi, numara taşıma, aboneliğin dondurulması, abonelik devri, nakil gibi durumlarda kıst ücret uygulanmasının kararlaştırıldığına işaret etti.

Düzenlemeden, uygulamanın başladığı 1 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar olan iki aylık sürede yaklaşık 7 milyon abonenin yararlandığını bildiren Bilgin, “Abonelerin kıst ücret uygulaması sebebiyle yaklaşık 66 milyon lira fayda sağladığı tespit edilmiştir. Abonelerden tahsil edilen yaklaşık 66 milyon liranın vatandaşın cebinde kaldığını söyleyebiliriz. BTK’nın yaptığı düzenleme dolayısıyla vatandaşlarımız artık kullanmadıkları hizmetin bedelini ödemekten kurtulmuştur. BTK’nın tüketicilerin lehine yaptığı bu düzenlemenin vatandaşa olumlu olarak yansıması ortaya çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI