Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MB piyasaya daha fazla para sağlayacak

MB piyasaya daha fazla para sağlayacak
02 Temmuz 2016 09:43
A+
A-

cemil ertem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, TCMB’nin son likidite adımını bankanın piyasaya daha fazla para sağlayacağı şeklinde okumak gerektiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, “Merkez Bankası’nın proaktif adımlarının devam edeceğini ve faiz konusunda gereğini yapacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında ekonomi ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ertem’in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“- Varlık barışı yurtdışındaki birikimin atıl sermayenin Türkiye’de değerlendirilmesi için bir çalışma, kara para ile ilgisi yok.

– TCMB’nin son likidite adımını bankanın piyasaya daha fazla para sağlayacağı şeklinde okumak gerekir.

– TCMB sıkı para politikası duruşu devam ediyor, konjonktüre uygun proaktif adımlar da atılıyor, enflasyon hedefi ikincil tarafa atılmış değil.

– TCMB faiz konusunda gereken adımı atacaktır.

– Bankacılık tarafındaki risklerin aşağı inmesiyle faizler de aşağı inebilir, hükümet ve para politikası otoriteleri tarafından çok yönlü bir çerçeve gündeme gelecek.

– Rusya ile ilişkilerin tekrar kuvvetlenmesi ardından Akkuyu nükleer santrali inşaa ve devreye girme süreci hızlanacak.

Türkiye’nin İngiltere ve Almanya gibi ihracat pazarları Brexit ile ister istemez daralacak.”

REKLAM ALANI