Dolar 32,5882
Euro 34,7786
Altın 2.505,69
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

2016 politik risk haritası yayınlandı !

2016 politik risk haritası yayınlandı !
18 Haziran 2016 08:59
A+
A-

risk

Uluslararası risk yönetimi, sigorta ve reasürans brokerliği ile insan kaynakları danışmanlığı konularında dünya devi Aon, Politik Risk Haritası 2016’yı yayınladı.

 Aon’un, 2004 yılında ünlü ekonomist Nouriel Roubini tarafından kurulmuş bağımsız araştırma şirketi olan Roubini Global Economics (RGE) ile Aon’un ortaklaşa hazırladıkları  Politik Risk Haritası 2016 yayımlandı. Tüm global ekonomi, politik ve iş çevrelerince referans belgesi olarak kabul edilen ve yayımlanması her yıl heyecanla beklenir hale gelen Aon Politik Risk Haritası, aralarında IMF, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler’in de bulunduğu kabul görmüş veri kaynaklarından alınan 168 farklı veri seti kullanılarak hazırlanıyor.

Yatırımcıların büyük risk ve kazanç barındıran gelişmekte olan ülkelere yönelik yatırımlarına yön vermek amacıyla hazırlanan Politik Risk Haritası global politik riskleri değerlendirmeye yönelik varolan en kapsamlı rehberlerden biri kabul ediliyor.

İyileşmeler Hakim

2016 Politik Risk Haritası’nda son üç yıla oranla politik risklerde azalma gözlemlendi. Riskini azaltan ülkelerin ağırlıklı olarak Asya’da olduğu, risk puanını en fazla düşüren ülkenin ise Çin olarak ölçüldüğü belirtildi.

 Petrol Etkisi

Risk Puanı iyileşmelerinin büyük bir kısmını küçük, petrol ithalatı yapan ülkeler oluşturdu. Düşük enerji maliyetleri, satın alma gücü ve tüketici desteğindeki artışlar, buna katkıda bulunan ana faktörler oldu. Petrol üretimi yapan birçok ülke, hükümetin ödeme yapmaması ve döviz transferi risklerinde artışlar yaşadı.

 2016 Beklentileri

2014 ve 2015 Aon Politik Risk Haritası’nda belirtilen risklerin büyük kısmı 2016’da da etkili olacak. Uluslararası terör gruplarının yıkıcı yükselişinin devam edeceği öngörülen haritada, 2016 için,

  • zayıf global büyüme,
  • değişen ticaret modelleri,
  • para politikası uyuşmazlıkları,
  • faiz oranlarının yavaş bir şekilde normale dönmesi, beklentilerinin altı çiziliyor.
  • Çin’de büyüme oranları daha da düşerken Rusya ekonomisi daha istikrarlı olacak. Brezilya ve Venezuela ekonomilerinde ise daha fazla daralma bekleniyor.
  • Bağımsız Devletler Topluluğu’nda düşük emtia fiyatları ve zayıf büyüme politik riske katkıda bulunuyor.
  • Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da petrol durgunluğu derinleşiyor.
  • Latin Amerika ülkelerinde Arjantin ve Kolombiya hariç daralma bekleniyor.
REKLAM ALANI