Dolar 32,3281
Euro 35,0599
Altın 2.296,43
BİST 9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

4.5G tüketici ve GSM operatörlerini karşı karşıya getirebilir!

4.5G tüketici ve GSM operatörlerini karşı karşıya getirebilir!
02 Nisan 2016 19:19
A+
A-

4.5GFatura3

GSM operatörleri 1 Nisan itibariyle kullanıcılarına 4.5G hizmetini sunmaya başladı. 3G’ye nazaran 10 kat daha hızlı bağlantı imkanı sağlayacak olan 4.5G’nin faturalara nasıl yansıyacağı ise tartışılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tüketicilere “faturaya dikkat” derken, tüketicilere bir uyarı da hukukçulardan geldi.

Bu tür geçiş dönemlerinde kullanım detayları ve fatura bedellerinde karışıklıkların, taraflar arasında anlaşmazlıkların olabildiğinin altını çizen Avukat Cevat Kazma, tüketicilere faturalarını, özellikle de data kullanımlarını detaylı incelenmelerini önerdi.

Operatörlerin, mobil uygulamaları ve online işlem merkezleri üzerinden data kullanımlarını tüm detaylarıyla paylaşmasının yasal zorunluluk olduğunu vurgulayan Avukat Cevat Kazma, tüketicilerin bu detayları döküm olarak da talep edebileceğini açıkladı.

Kota Aşımı Olmadan Tüketiciye Haber Vermek Yasal Zorunluluk!

Kullanılan paketlerde kota aşımı söz konusu ise operatörün tüketiciye haber vermek zorunda olduğunu ifade eden Cevat Kazma, tüketicilerin faturada sürprizle karşılaşmaması adına fatura limitlerini belirleyebileceğini belirtti.

Faturada Hata Varsa Ne Yapılmalı?

“Faturalarda hatalı bir durum görülürse önce operatör ile iletişime geçilmeli” diyen Avukat Cevat Kazma, çözüm alınamazsa Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurulması gerektiğini söyledi.

4.5G’ye geçiş yapmak zorunlu değil. Dileyen tüketiciler mobil cihazlarında 3G hizmeti almaya devam edebilecekler.

REKLAM ALANI