Dolar 32,5840
Euro 34,7992
Altın 2.514,18
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

250 milyarlık destek sanayiciye iade-i itibar

250 milyarlık destek sanayiciye iade-i itibar
10 Aralık 2016 01:00
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomik tedbirler ve teşvik paketi ihracat dünyasında memnuniyetle karşılandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı , Hazine garantisiyle işletmelere sağlanan 250 milyar liralık kredi imkanını “Yıllardır dile getirdiğimiz üretmenin itibarlı hale getirilmesi talebimiz karşılık buldu. Sanayicinin itibarının önü açıldı” şeklinde yorumladı.

Türkiye’nin ekonomisinde sıcak parayla sürekli bir iyileşmeyi sağlamasının mümkün olmadığını, Türkiye’nin üreterek, ihracat yaparak ekonomisini zinde tutabileceğini sürekli dile getirdiklerini anlatan Ünlütürk, son açıklanan teşvik paketinde üreten ve ihracat yapan ağırlığı KOBİ niteliğindeki işletmelere cansuyu olacak tedbirleri görmekten mutlu olduklarını kaydetti.

İhracatçılar için oluşturulan Kredi Garanti Fonu sayesinde ihracatçıların finansman sorununu gidereceğini dile getiren Ünlütürk, “İhracat kredilerinde garanti teminatının yüzde 100 olması ile ihracatçıların finansman sorunu giderilince, çarklar daha hızlı dönecek. Ekonomi canlanacak, Hükümet verdiği desteğin karşılığını istihdam, vergi, sosyal barış olarak fazlasıyla geri alacak” şeklinde konuştu.

2017 yılının kamu için tasarruf yılı olacağı açıklamasını da yerinde bir karar olarak gördüklerini belirten Ünlütürk, yeni istihdam yaratan işletmelere ilk yıl asgari ücretin yarısı, ikinci yıl süresince yüzde 25’ine kadar destek verilecek olmasını da istihdama katkı sağlayacak düzenleme olarak gördüklerini ve olumlu bulduklarını dile getirdi.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Eximbank’ın sermayesinin yükseltileceği mesajını da ihracat dünyasına müjde olarak yorumladıklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI