Dolar 32,3212
Euro 35,0652
Altın 2.306,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2017’de siyasi riskler yüksek kalacak

2017’de siyasi riskler yüksek kalacak
06 Aralık 2016 23:02
A+
A-
Gelişmekte olan ülkelerde 2017'de siyasi riskler yüksek kalacak

Capital Economics’in yayımladığı raporda gelişmekte olan ülkelerde 2017’de siyasi risklerin yüksek kalacağı belirtildi

Capital Economics bugün yayınladığı raporda gelişmekte olan ülke ekonomilerinin 2017 görünümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Raporda, ABD dolarındaki yükselişin gelişmekte olan piyasalarda genel bir probleme yol açmayacağı çünkü genel anlamda dolar cinsi borçlanmanın geçmişe göre oldukça düşük olduğu belirtildi.

Capital Economics analistleri, “Gelişmekte olan piyasa hisse senetlerindeki ralli 2017’de soğuyabilir, ancak düşük değerlemeler yine de hisse senedi piyasalarını desteklemeyi sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Capital Economics 2017’de gelişmekte olan ülkelerde siyasi risklerin yüksek kalmayı sürdüreceğini tahmin ederken, düşük büyümenin popülizm ve otoriterliği artıracağını ve endişelerin merkezinde Türkiye, Tayland ve Filipinler’in bulunduğunu söyledi. Brezilya’da siyasi gerilimlerin mali dengeye ilişkin endişeleri artırabileceği, Arjantin’de seçimlerin reformların yavaşlamasına neden olabileceği belirtildi.

Çin, Meksika, Türkiye gibi büyük gelişmekte olan ülke ekonomilerinde yavaşlayan büyümenin gelişmekte olan ülkeler genelinde toparlanmayı yavaşlatabileceği tahmin edilirken, Brezilya ve Rusya’nın önümüzdeki çeyreklerde resesyondan çıkacağı, Afrika ve Körfez ülkelerinde ekonomide aşağı yönlü döngünün dip seviyeyi görmesi bekleniyor.

Capital Economics analistleri, “ABD ticaret politikasında yeni Başkan Trump yönetiminde büyük değişim yaşanması gelişmekte olan piyasalar için majör bir risk, ancak bu olası değişimin 2017’de somutlaşmasını beklemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI