Dolar 32,3203
Euro 35,1119
Altın 2.298,90
BİST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2016 Gayrimenkulün yılı olacak

2016 Gayrimenkulün yılı olacak
29 Aralık 2015 11:43
A+
A-

Bengi Hışır

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü , 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.

Seçimlerle dolu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü yeni yıla yeni hedeflerle girmeye hazırlanıyor. Bu yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre satışların yüzde 11.25 arttığı konut sektöründe yeni yıla ilişkin olumlu beklentiler de arttı. 11 ayda Türkiye genelinde 1 milyon 146 bin konutun satıldığına dikkat çeken Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır “Satılan konutların 394 bin 105’i ipotekli, 752 bin 616’sı ise diğer satış yöntemiyle el değiştirdi. Faizlerin yüksek olduğu dö nemlerde inşaat firmaları kendi finansman modellerini devreye koyarak satışları artırdı. Bu yılı en az 1 milyon 300 bin konut satışıyla tamamlayacak gibi görünüyoruz ” bilgisini verdi.

Durgunluk kısa sürdü

Gayrimenkul sektörünün krizleri iyi yönettiğine vurgu yapan Hışır, konut satış rakamlarının da bu durumu teyit ettiğini söyledi. Yılın ilk yarısını hareketli geçiren sektörde seçimler sonrası durgunluk başladığını belirten Hışır, döviz fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve terör olaylarıyla konut alıcısının bir ara bekle-gör politikası uyguladığını, ancak tek parti hükümetiyle ibrenin tekrar yukarıya işaret ettiğini kaydetti.

Asıl sıçrama 2016’da

1 Kasım seçimlerinden sonra yaşanan olumlu havanın etkisinin tam anlamıyla 2016’da gösterileceğine de dikkat çekildi. Bengi Hışır, kendileri gibi sektörün önemli oyuncularının 2016yılını dolu dolu geçirmek için kolları sıvadıklarını, yeni yılda yüzde 12’nin üzerinde büyümesinin hayal olmadığını aktardı.

Avrupark Bahçekent’e yabancı ilgisi

Bu yılın Nisan ayında satışa sunulan Avrupark Bahçekent  projesine yabancıların ilgisinin de arttığı söylendi. Konut alıcısının Cihan İnşaat’a güveninin tam olduğunu belirten Hışır, “Avrupa yakasına kurulan yeni şehirin tam kalbinden inşa edilen projemiz 1.394 konut ve 86 ticari birimden oluşuyor. Yerli ve yabancı alıcıların ilgisi yoğun. Özellikle Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’den talep alıyoruz. 2016 yılında da Avrupark Bahçekent’in yapımına ve satışına odaklanacağız. Çünkü biz projeyi etap etap ayırmak yerine tüm blokların yapımına ve satışına aynı anda başladık. Teslimler ise Mayıs 2018’de planlanıyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI