Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2014 Yılının Anadolu Markaları Açıklandı

2014 Yılının Anadolu Markaları Açıklandı
11 Aralık 2014 11:41 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2014 11:42
A+
A-

AnadoluMarkalariTopluOdulFotografi

Türkiye Finans, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliği ile düzenlenen Anadolu Markaları 2014’ün kazananları belli oldu. Bu yıl 8.’si düzenlenen ve her yıl en başarılı Anadolu Markaları’nı belirleyen yarışmanın ödül töreni ve gala gecesi, 9 Aralık 2014 Salı günü İstanbul Marriot Şişli Hotel’de yapıldı.

Ödül törenine Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş ve çok sayıda yönetici ve iş adamı katıldı.

Yılın en başarılı Anadolu Markaları’nın belirlendiği törende firmalar  “Büyük Şirketler“ ve “Küçük İşletmeler” başlıklı  iki farklı kategoride değerlendirilerek ödüllendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Büyük Şirketler” kategorisinin “Ticaret, Tarım-Gıda İmalat ve İmalat” alt başlığında markalaşma konusunda en başarılı öyküye sahip  15 şirket ödül sahibi oldu. Ticaret Kategorisi’nde birinci İpek Hanım Çiftliği, ikinci Makro Market, üçüncü Kahvaltı Dünyası olarak belirlendi. Tarım-Gıda İmalat Kategorisi’nde Beypi ve Kılıç Deniz birincilik ödülünü paylaşırken, Ravika-Keskinoğlu Şirketler Grubu ikincilik, Elita Gıda-Sunar Grup üçüncülük ödülüne layık görüldü. İmalat Kategorisi’nin birincisi Ece Banyo olurken ikincilik ödülünü Akınal Bella-Akınal Ayakkabıcılık ve Freşa-Çakırmelikoğlu Maden Suyu paylaştı. Şimşek Bisküvi ise üçüncü olarak ödüllendirildi.

İkinci grupta yer alan cirosu 10 milyon TL’ye kadar olan şirketlerin yarıştığı, “Küçük İşletmeler” kategorisinde markalaşma yolunda başarılı performans sergileyen markalar belli oldu. Küçük İşletmeler Kategorisi’nde Gürkan A.Ş. birinci, Kıratlı Metal ikinci, Hisar Çikolata ise üçüncü oldu.

Anadolu Markaları ödülleri, İstanbul dışında faaliyet gösteren illerdeki işletmelerde marka bilincini yerleştirmede ve marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerini ödüllendirmede önemli bir etkinlik olma özelliğini taşıyor. Anadolu Markaları ödülleri için bu yıl 170’e yakın başvuru yapıldı.

‘Anadolu Markaları Yarışması’na 2012 yıldan beri verdikleri destekten mutluluk duyduklarını ifade eden Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Türk şirketleri diğer ülkelerin ürünleriyle rekabet edebilmek için markalaşma yönünde önemli adımlar atıyor. Türkiye Finans olarak reel ekonomiyi destekleme misyonumuzla, yerel markalarımızı cesaretlendirmek ve onları sektördeki global oyuncuların rekabet dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz. Markalaşan firmaların ekonomik krizlerle başa çıkma konusunda bir adım önde olduklarını ve kazandıkları güvenle yenilikçi ve dinamik bir şekilde refleks geliştirdiklerini görüyoruz. Bu anlamda markalaşma ülke ekonomisi için de büyük anlam taşıyor” dedi. Konuşmasına devam eden Derya Gürerk son olarak; “Türkiye Finans kurulduğu günden bu yana firmalara markalaşma yolunda ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlıyor. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarıyla da işbirlikleri yapıyoruz. Anadolu’da faaliyet gösteren firmalara desteklerimiz aralıksız devam ediyor” diyerek sözlerine son verdi.

Anadolu Markaları 2014’te ödül alan kurumlar

BÜYÜK İŞLETMELER
TİCARET KATEGORİSİ
SONUÇLAR
1 İpek Hanım Çiftliği
2 Makro Market
3 Kahvaltı Dünyası
TARIM-GIDA İMALAT KATEGORİSİ
SONUÇLAR
1 Beypi
1 Kılıç Deniz
2 Ravika- Keskinoğlu Şirketler Grubu
3 Elita Gıda-Sunar Grup
 İMALAT KATEGORİSİ
SONUÇLAR
1 Ece Banyo
2 Akınal Bella- Akınal Ayakkabıcılık
2 Freşa-Çakırmelikoğlu Maden Suyu
3 Şimşek Bisküvi
özel ödül Berdan Civata
 KÜÇÜK İŞLETMELER
SONUÇLAR
1 Gürkan A.Ş.
2 Kıratlı Metal
3 Hisar Çikolata

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI