Dolar 32,5683
Euro 34,9289
Altın 2.425,54
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

2013’de iş hacmini yüzde 100 artırdı

2013’de iş hacmini  yüzde 100 artırdı
11 Şubat 2014 07:52
A+
A-

Salvo_Bahar_1

Özgün üretim yapılanmasıyla hizmet veren Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, 2013 yılında iş hacmini yüzde 100 artırdı. “Yükselen maliyetler, firmaları fason üretime yönlendiriyor” diyen Primo Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, nitelikli fason üretimde Türkiye’nin ilk adresi haline geldiklerini söyledi. Primo, 2013 yılını 80 milyon TL ciro ile tamamladı.

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, Türkiye’nin en büyük esnek üretim kuruluşu olarak dev uluslararası şirketlerin yanı sıra her ölçekteki KOBİ ve perakende dünyasındaki yüzlerce firmaya hizmet veriyor. 2013 verilerini paylaşan Primo; özellikle kozmetik, kişisel bakım, güzellik ve temizlik ürünleri, dolum işlemleri ve ambalajlama gibi kategorilerde gerçekleşen yoğun taleple iş hacmini yüzde 100 arttırarak, 2013 yılında cirosunu 40 milyon TL’den 80 milyon TL’ye taşıdı.

Primo_9

Yeni teknolojilere ve standartlara yatırım

Dünyanın pek çok ülkesine ürün gönderen global markalara hizmet sunan Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, bu markaların standart ve kalite taleplerini karşılamak adına ileri teknoloji, makine ve laboratuar yatırımları yapıyor. 2013’de 2.5 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren Primo, bu dönemde özelikle renkli kozmetik üretimine yönelik cihazlara ve mikrobiyoloji laboratuarındaki standart yükseltimine odaklandı. Öte yandan yükselen iş hacmi, istihdama da yansıdı. Personel sayısı yükseldi ve yaklaşık yüzde 30’luk istihdam artışı sağlandı.

Memnun kalan siparişi yükseltiyor

Geçen yıl içinde yaklaşık yüzde 20 oranında yeni müşteri kazandıklarını dile getiren Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, “Ancak esas büyüme hacmi, yaptığımız işten memnun kalan şirketlerden geliyor. Önce küçük siparişlerle, bizden hizmet almaya başlayan kuruluşlar, verim aldıkça siparişlerini ve talep yelpazelerini büyütüyorlar. Primo’ya gerçek büyümeyi kazandıran da bu” açıklamasını yaptı.

Fasonun cazibesi artıyor

“Yeni yılda da esnek üretim modelimizi geliştirmeye devam edeceğiz” diyen Salvo Bahar, özellikle yeni ambalajlama makinelerine yönelik yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bahar, “Artan üretim maliyetleri, fason üretimin cazibesini yükseltiyor. Bu nedenle bize yönelik talebin artarak sürmesini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl için iş hacmimizin en az %40 büyümesini öngörüyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI