Dolar 32,5939
Euro 34,7885
Altın 2.416,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

125 milyar TL’lik buluşma

125 milyar TL’lik buluşma
02 Nisan 2015 12:51
A+
A-

petrolyum

Petrol ve LPG sektörü Eylül 2015’te yenilenecek intifa anlaşmaları öncesi, Petroleum Istanbul Fuarı’nda gövde gösterisi yapacak.

Finansal büyüklüğü 125 milyar TL’ye ulaşan Türkiye akaryakıt, LPG ve madeni yağ sektörleri 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında Petroleum Istanbul Fuarı’nda bir araya geliyor. Bu yıl Petroleum Istanbul Fuarı ile eş zamanlı olarak Gas & Power Network Fuarı da düzenleniyor. Böylece doğal gaz ve elektrik sektöründen önde gelen firmalar da fuar kapsamında binlerce ziyaretçiyle buluşacak.

Alanında dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen fuarı “12. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı” Petroleum İstanbul 2-5 Nisan 2015 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Akaryakıtta fiyat tartışmalarının yaşandığı, 2015 yılında binlerce bayinin şirketlerle sözleşmelerinin sona ereceği, enerji piyasalarına yönelik önemli gelişmelerin yaşandığı, yasal ve ikincil mevzuat düzenlemelerinin ardı ardına gündeme geldiği bir dönemde gerçekleştirilmesi nedeniyle fuar bu yıl, çok daha büyük bir önem kazandı.

EPDK stant kuracak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da bir ilki gerçekleştirerek Petroleum Istanbul Fuarı’nda stant açacak. EPDK fuara, Başkan Mustafa Yılmaz, Kurul Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları’nın da olduğu geniş bir kadroyla katılacak. Fuarda açılacak EPDK standında ise Kurum uzmanlardan oluşacak kadrosuyla sektör oyuncularıyla bir araya gelecek. EPDK fuar kapsamında tüketicilerle de buluşma fırsatı yakalayacak. Petrol, LPG, doğal gaz ve elektrik piyasalarının her birine ilişkin enerji uzmanları fuar boyunca EPDK’nın Petroleum Istanbul Fuarı’ndaki standında olacak.

4 piyasa “Enerjik Söyleşiler”de konuşulacak

  1. Petroleum Istanbul Fuarı kapsamında, 3 Nisan 2015  Cuma günü yapılacak “Enerjik Söyleşiler” Petrol, LPG, Doğal Gaz ve Elektrik piyasalarının gündemine ışık tutacak. EPDK’nın düzenlemek ve denetlemekle yükümlü olduğu bu 4 piyasanın bağlı olduğu Daire Başkanları, “Enerjik Söyleşiler’de soruları yanıtlayacak, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Türkiye Bayi Toplantısı

Petroleum Istanbul Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinliklerden birisi de 4 Nisan 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Türkiye Bayi Toplantısı. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce akaryakıt, LPG ve madeni yağ bayisinin katılacağı bu toplantı, intifa ve kar marjı tartışmalarının gündemde olduğu bir dönemde gerçekleştirilmesi itibariyle de büyük önem taşıyor.

Devler katılıyor

Petroleum İstanbul, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Afrika, Avrupa ve Asya’nın akaryakıt, LPG, madeni yağ, elektrik, doğalgaz ve alternatif enerji alanındaki en büyük ve en fazla ziyaret edilen ticaret fuarı olma özelliği taşıyor. Fuara sektörün dev oyuncuları katılıyor. Bunun yanı sıra sektörün yan ürünlerinin yer aldığı tedarikçi firmalarda da katılımcılar arasında yer alacak.

 Enerji Fuarcılık A.Ş. CEO’su Mustafa Akıncı, bu yıl 12.’si düzenlenmekte olan Petroleum Istanbul Fuarı’nda yaklaşık 200 firmanın görücüye çıkacağını söyledi. Akıncı şunları ifade etti: “Petroleum Istanbul Fuarı’naTüpraş, OMV Petrol Ofisi, Opet, BP, Aygaz, İpragaz, Lukoil, Aytemiz, GO, Türkiye Petrolleri Dağıtım A.Ş., SOCAR gibi yerli ve çok uluslu akaryakıt ve LPG firmaları katılıyor. Yine ekipman ve teknoloji sektöründe dünyanın ve ülkemizin en büyük markaları tam kadro bu fuarda yer alıyor. Bu sene bir ilk olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da tüm enerji sektörü ile birlikte stand açacak ve kendi standında hem sektörün hem de tüketicinin sorunlarını dinleme şansı yakalayacak. Yine bu yıl elektrik ve doğal gaz sektörlerini bir araya getirecek Gas&Power Network fuarı da Petroleum Istanbul Fuarı ile aynı tarihlerde ve aynı salonlarda gerçekleştirilecek. Ülkemizin son yıllardaki en büyük ve en önemli projelerinden biri kabul edilen TANAP, Gas&Power Network fuarına stand kurmak suretiyle katılıyor. İGDAŞ, Enerya, Yingli Solar, BOTAŞ, İpragaz Elektrik, UGETAM, Pegi Teknik Gas&Power Network Fuarına katılan firmalar arasında.”

İstanbul Enerji Doluyor!

İstanbul’un merkez noktalarında ‘İstanbul Enerji Doluyor’ sloganıyla tanıtıma başlayan Petroleum Istanbul 2015 Fuarı’nı 4 gün boyunca 13.000’i yabancı olmak üzere yaklaşık 46.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuarda 400’ü aşkın yerli ve yabancı marka yer alacak.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI