Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Yurtdışı eğitimde doğru bilinen yanlışlar

Yurtdışı eğitimde doğru bilinen yanlışlar
13 Nisan 2019 12:41 | Son Güncellenme: 13 Nisan 2019 12:44
A+
A-
Hemen herkesin yurtdışında eğitim alma hayali vardır. Keşke gitseydim demeden yurtdışı eğitimle ilgili bildiğiniz şeylerin doğru olduğundan emin misiniz? Başka bir ülkede okumak, eğitim almak, o ülkenin kültürünü öğrenmek kişisel gelişiminize katkısı azımsanmayacak derecede fazla… Peki ya doğru bildiğiniz yanlışlar varsa? Sizin hayalinize engel olan bilgiler, aslında doğru değilse? Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı CEO’su Gökmen Özdemir sizler için doğru bilinen yanlışları sıraladı.
Yüksek dolar kuru, geçim derdi, okul telaşı, sınavı stresi derken kimler yurtdışı eğitim hayalini gerçekleştirebiliyor? Başka bir ülkeye tek başına gitmek, hiç tanımadığı kültürde insanlarla tanışmak, en önemlisi eğitim için bütçe ayırmak çoğu kişinin gözünde fazlaca büyüttüğü bir olay haline gelmiş durumda. Oysa iyi bir araştırma, iyi bir danışmanlık ve  doğru bir rota belirleyerek, Avrupa’nın birçok ülkesinde dil eğitimi almak, Türkiye’de okumakla neredeyse eş değer haline gelmiş durumunda. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de her 10 kişiden 4’ü yurtdışı eğitimi konusunda ne yazık ki doğru bilgiye sahip değil. Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı CEO’su Gökmen Özdemir yurtdışı eğitimde doğru bilinen yanlışları sıraladı işte madde madde yurtdışı eğitimde doğru bilinen yanlışlar…
Yüksek eğitim ücretleri
Doğru bilinen yanlışların başında yurtdışı eğitimde ne yazık ki ücretler konusunda oldukça fazla bir yanlış algı var. Türkiye’de de olduğu gibi yurtdışı eğitiminde de okuldan okula ücretler değişkenlik gösteriyor. Ancak Londra, New York, Toronto ve Dublin gibi şehirlerde, eğitim ücretlerinin yüksek olduğu yerler kadar, her bütçeye uygun herkesin rahatlıkla gidip eğitim alabileceği eğitim kurumları da mevcut. Uygun bütçeli okulların hemen hepsi şehir merkezlerinde yer alıyor. Aynı zamanda Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin iyi bir araştırma ve doğru bir danışmanlıkla Türkiye’yle aynı ücretlere sahip olan, eğitim kurumları bulmak mümkün.
Gidilmesi planlanan ülkede çok Türk olması
Dünyanın hemen her ülkesine binlerce öğrenci dil eğitimi almaya gidiyor. Malta gibi Türk öğrencilerin çok olduğu düşünülen ülkelerde de ne yazık ki “fazla Türk varsa İngilizce öğrenemem” gibi yanlış bir algı mevcut. Yurtdışında dil eğitimi almaya giden öğrencilerin dillerini geliştirmeleri, kendi inisiyatiflerine kalıyor. Yurtdışında her eğitim kurumunda sınıflar en fazla 15’er kişiden oluşuyor. Dolayısıyla bu sınıflarda 2 ya da 3 Türk öğrencinin bulunması oldukça normal bir durum. Bu noktada öğrencilerin yapması gereken en önemli şeyler ise; olabildiğince  iletişime açık olmaları, eğitim kurumunun gerçekleştirdiği sosyal aktivitelere katılmaları, Türk öğrencilerden ziyade diğer ülkelerden gelen öğrencilerle daha çok vakit geçirmeleri ve o ülkenin iş imkanlarını değerlendirmeleri gerekiyor. Bunun aksini yapan öğrencilerin, ne yazık ki İngilizce dil eğitimini tamamlamadan ülkelerine dönme ihtimalleri de artıyor.
Kısa zamanda İngilizce öğrenemezsin algısı
Yurtdışı dil eğitiminde en hassas konulardan biri de zaman. Dil eğitimi almak isteyenler, okul iş gibi çevresel etkenlerden dolayı kısa eğitim programlarına daha çok yöneliyorlar. Ve çevreden gelen “kısa zamanda dil öğrenemezsin” algısı ne yazık ki öğrencileri yanlış bir düşünceye sürüklüyor. Dil eğitim programları 2-52- hafta arasında değişiyor. Ve bu süre zarfında öğrencilerin eğitim alırken yüksek motivasyonlu olması, daha konsantre ve iletişime açık olması, belki de en önemlisi dil öğrenmeye yatkın olması gibi faktörler, çok fazla önem arz ediyor. Dolayısıyla “kısa zamanda dil öğrenemezsin” algısı ve bu algıyı her öğrenci için genellemek, yanlış bir yaklaşım biçimi olur. Yurtdışında 1 gün bile fazla eğitim almak öğrenciler için deneyim süreçlerini artırmak, öğrenme hızını da arttırdığı bir gerçek. yurtdışına gidecek öğrencilere eğitim programları ne olursa olsun ne kadar iyi seviye İngilizceyle eğitim almaya gidilerse, daha iyi bir seviyeyle dönme ihtimalleri oldukça fazla bilgisini vermekte de fayda var.
REKLAM ALANI