Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Yiyecek İçecek Sektörünün Duayenleri Trump Towers İstanbul’da Bir Araya Geldi

Yiyecek İçecek Sektörünün Duayenleri  Trump Towers İstanbul’da Bir Araya Geldi
19 Ekim 2012 20:58
A+
A-

D&D London CEO’su Des Gunewardena, Sele İstanbul Restaurant Group CEO’su Rasim Özkanca ve Mehmet Ali Yalçındağ, Trump Towers İstanbul’daki yeni projelerini anlattı

Türkiye’de ilk kez Trump Towers Mall çatısı altında açacakları restoran için Trump Towers’ta düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen D&D London CEO’su Des Gunewardena, Sele İstanbul Restaurant Group CEO’su Rasim Özkanca ve Mehmet Ali Yalçındağ, bu büyük işbirliğinin el sıkışma sürecini ve gelecek hedeflerini anlattı.

Londra, Paris, New York, Kopenhag ve Tokyo gibi dünyanın birçok şehrinde farklı konseptlerdeki 30’un üzerindeki restoran işletmeleriyle fark yaratan D&D London ve Türkiye’de Borsa, Masa, X Restaurant, İstanbul Modern Restoran, Holiday Inn Şişli gibi mekanların işletmesini başarıyla yürüten Sele İstanbul Restaurant Group’u böylesine kapsamlı bir “ilk” projede bir araya getiren Mehmet Ali Yalçındağ, Gunewardena ve Özkanca ile birlikte Trump Towers İstanbul’da açılması planlanan restorana ilişkin soruları cevapladı.

Bir Dünya Markası Daha Trump Towers Mall’da

Açıldığı günden itibaren sektöründe dünyanın önemli markalarına Türkiye’de ilk kez kendi çatısı altında yer veren Trump Towers Mall, dünyaca ünlü restoran zinciri D&D London’un Sele İstanbul Restaurant Group ve Trump Towers işbirliğiyle hayata geçireceği restorana da ev sahipliği yapıyor.

Dünyada bulunduğu her ülkede farklı konsept ve menülerle adından sıkça söz ettiren D&D London, Sele İstanbul Restaurant Group’un Türkiye pazarındaki tecrübesiyle yine fark yaratmaya hazırlanıyor. Trump Towers Mall çatısı altında 1.300 m2 alanda hizmet vermesi beklenen restoran, dünyadaki benzerlerine nazaran bu sefer 3 farklı konseptle Türk misafirlerinin karşısına çıkacak. İç mimarisi Conran+Partners ve 900 m2 açık terasının özel peyzajı Hyland Edgar Driver Peyzaj Mimarlık tarafından yapılan mekan; restoran, özel yemek yeme alanı ve lounge bardan oluşan 3 ayrı konseptten oluşuyor. Özel bölümde şirket yemekleri, doğum günü gibi organizasyonlar için yemek verilecek olan mekanın restoran bölümünde şefin masası yer alacak. Müşteriler bu masada şef yemeklerini hazırlarken onu izleyebilecek ve yine yemeğini bu masada yiyecek.

Büyük Yatırım, Dev İşbirliği

Dünyanın önemli şehirlerinde 30’u aşkın işletmeleriyle globalde yıllık 75,5 milyon sterlin  ciroya sahip D&D London, Türkiye yiyecek ve içecek sektörünün önemli oyuncularından Sele İstanbul Restaurant Group ve Trump Towers ile girmeye hazırlandıkları 5 milyon dolar büyüklüğündeki yatırım için Türkiye pazarında gün sayıyor.

Türkiye pazarı hakkındaki düşüncelerini “D&D olarak amacımız; dünyanın büyük kentlerinde restoran ve otel projeleri geliştirmek, İstanbul’u da bu büyük şehirlerden biri olarak görüyoruz. İstanbul hızlı gelişen, giderek artan sofistike yemek ve tasarım anlayışına sahip bir şehir ayrıca Londra ve New York’ta artık daha çok insan İstanbul’u biliyor ve hakkında konuşuyor. İstanbul’un katkıda bulunabileceğimiz ve parçası olabileceğimiz bir şehir olduğunu düşünüyoruz” şeklinde belirten Des Gunewardena, Trump Towers gibi bir vizyona sahip olan Mehmet Ali Yalçındağ ile ve Borsa gibi hayran olduğumuz restoranlarla çalışmaktan memnuniyet duyduklarını, D&D olarak amaçlarının; dünyanın büyük kentlerinde restoran ve otel projeleri geliştirmek olduğunu bu yüzden İstanbul ve Trump Towers Mall çatısı altında olmaktan son derece memnun olduklarını ve bu işbirliğinin gelecek günlerde sektörde ve pazarda olumlu gelişmeler göstereceğinin altını çizdi. Türk müşterilerin damak tadına hitap etmeyi hedefleyen Gunewardena, bu işbirliğinin devamı ve gelecek zincir projeler hakkında şöyle konuştu; “Eğer Trump Towers’ta başarılı olursak partnerlerimizle birlikte büyüyen restoranlar ve İstanbul’un başka lokasyonlarında otel projelerinde birlikte çalışmayı çok isteriz.

Bu büyük ortaklıkla pazardaki beklentilerini “Sele İstanbul ve D&D London gibi sektördeki iki güçlü grubun bir araya gelmesi önemli bir sinerji yaratacaktır. Bu bizim açımızdan bakıldığında; yeme & içme sektörünün başkenti olan ve son yıllarda bu konuda bir çekim noktası haline gelen İstanbul’un ve dolayısıyla Türkiye’nin yurt dışı tanıtımı ve itibar yönetimi açısından çok önemli bir ortaklıktır” şeklinde belirten Sele İstanbul Restaurant Group CEO’su Rasim Özkanca, büyüme stratejilerini şöyle açıkladı; “Sele İstanbul Restaurant Group olarak, çatımız altında bulunan Borsa, Masa, İstanbul Modern Restoran, X Restoran, Adile Sultan Sarayı, Holiday Inn Şişli ve Darphane Lokantaları’nın bilgi ve tecrübesini, İngiliz ortağımız D&D London’ın bilgi ve birikimleri ile farklı bir enerjiye dönüştürüyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu ortaklıktan doğacak sinerji ile gerçekleştirmek istediğimiz iki amacımız var. İlki, ortaklarımızın sahip olduğu yurt dışı tecrübesi ile Türkiye yeme & içme sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak diğeri de Türk mutfak kültürünün, Londra öncelikli olmak üzere yurt dışında açılması muhtemel Türk restoranlarımız ile tanınmasını sağlamak.

Trump Towers’ta yine bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanan Mehmet Ali Yalçındağ ise bu işletmenin sektörde büyük fark yaratacağının altını çizerek pazardaki rakiplerinden ayrılacaklarını belirtti ve devam etti “İstanbul yeme-içme sektöründe uluslararası bir platforma oturdu. İstanbul’da D&D London gibi uluslararası bir yeme-içme markasının eksikliğini hissettik ve bu yüzden böylesine güçlü bir markanın öncülüğünü yapmak istedik. Bu konudaki gücümüz ve başarımızın desteğini de İstanbul’un en önemli yeme-içme markası Sele İstanbul Restaurant Group ile tamamladık. Türkiye gayrimenkulünün ilk markalı projesi olan Donald Trump’ın markasını Türkiye’ye taşımanın öncülüğünü gerçekleştirmiştik. Trump Towers projemize uluslararası restoran markası D&D London ve Sele İstanbul Restaurant Group markasını dahil ederek markaların kesiştiği bir proje olma stratejimizi de güçlendiriyoruz. D&D London ve Sele İstanbul Restaurant Group gibi sektör lideri grupların kesişimin ise İstanbul’un yeme-içme sektörüne farklı bir bakış açısı getireceğini düşünüyoruz. Bu yüzden böyle bir projeyi gerçekleştirmekten ve hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz.”

Ortaklığın hayata geçmesini sağlayan FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış Kurucusu Tony Phillipson ise basın toplantısının başında tüm sözcüleri ağırlayarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve “FYP olarak 2.5 senedir Doğan Grubu’nun bir projesi olan Trump Towers’a proje, kiralama, satış ve perakende danışmanlığı vermekteyiz. Proje konseptini geliştirmek amacıyla, Mehmet Ali Yalçındağ ile beraber, Türkiye’de yeni konseptler geliştirme alanında pek çok ilke imza attık. FYP olarak, iyi bir perakende ve gayrimenkul projesinde, alışveriş, eğlence, kültür-sanat ve yeme-içme alanlarındaki standart kullanımlardan daha çok yeni ve farklı konseptlere ihtiyaç duyulduğunu vurguluyoruz. Bu yüzden, Trump Towers’ın yeme içme konsepti vitrinine, lokomotif restoran işlevini üstlenecek 900 m2 bahçe terası olan, 2000 m2’de özel bir proje yerleştirdik. Dizayn, konsept, mimari ve işletme için özel dünya markalarını, Trump markası çatısı altında bir araya getirdik ve farklı bir proje yarattık. Bunu gerçekleştirmek için D&D London, Sele İstanbul Group gibi dünya markaları, Mehmet Ali Yalçındağ’ı ve aynı zamanda tüm dizayn çalışmalarında Conran ve diğer markaları buluşturduğumuz ve İstanbul’da farklı bir proje yarattığımız için çok mutluyuz” dedi.

REKLAM ALANI