Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Yıllık gelir artışınızı yüzde 9,6 artırın

Yıllık gelir artışınızı yüzde 9,6 artırın
26 Temmuz 2017 10:58
A+
A-

Çalışanlar arasında ayrım yapmayan şirketler rekabette önce çıkıyor

Herkes için mükemmel olan iş yerleri gelir artışında yüzde 9,6’lık fark elde ediyor

Great Place to Work Enstitüsü, küresel çapta yaptığı çalışmalarla şirketlere mükemmel bir kurum kültürü oluşturmaları, bunu sürdürmeleri ve ölçebilmeleri için yardımcı oluyor. Great Place to Work tarafından gerçekleştirilen yeni değerlendirmeye göre, iş yeri kültürünü ayrım yapmaksızın herkes için mükemmel hale getiren şirketlerin yıllık gelir artış performansları, bunu göz önüne almayan şirketlere göre yüzde 9,6 oranında daha iyi.

Great Place to Work tarafından yapılan yirmi yıllık araştırmanın sonuçlarına göre, Fortune 100 listesinde yer alan en iyi işveren şirketlerin, diğer şirketlere oranla daha yüksek performans sergiledikleri görülüyor. Araştırmada ortaya konan en önemli bulgu, güvene dayalı kültürün şirketin geleceğini önemli oranda etkilemesi. Şirketler tarafından bilinmeyen veya önemsenmeyen çalışan odaklı yaklaşımlar, şirketlerin ekonomik performanslarını olumlu etkiliyor. Ayrıca çalışanların iletişim, yenilikçilik, yöneticilik becerisi ve işbirliği gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerini mümkün kılıyor.

Çalışana verilen değer ekonomik büyümeyle doğru orantılı

Great Place to Work tarafından geliştirilen ve şirketlerin analiz edilemsinde kullanılan yeni “For All Score” metodolojisi, etkileşim ve inovasyonun yanı sıra çalışanların işbirliği kurma yeteneklerini de değerlendiriyor. Rapor, çalışanın kim olduğuna ve şirket için ne yaptığına bakılmaksızın tüm çalışanları kapsayacak mükemmel bir iş yeri kültürü oluşturan şirketlerin, halihazırda güven kültürü sağlayabilmiş olanlara göre daha da hızlı ve istikrarlı bir gelir artışı yakaladığını gösteriyor. Ayrıca bu şirketler, borsa performansı açısından da diğerlerini geride bırakıp, rekabet güçlerini geliştirebiliyor.

Yıllık gelir artışında 2,3 yerine 3,6 kat büyüme

Yapılan araştırmada, “For All Score” metodolojisi ile sıralama yapıldığında liste başı gelen şirketlerin daha hızlı büyüme elde ettikleri belirtiliyor. Bu metodolojinin sonuçlarına göre, şirketlerin yıllık ortalama gelirlerinde yüzde 13,7 artış kaydettikleri görülüyor. Geleneksel metodoloji ile sıralanan şirketlerin ise yıllık ortalama gelir artışlarında yüzde 12,5’lik bir artış sağladığı ifade ediliyor. “For All Score” metodolojisiyle liste başı ve liste sonu şirketler karşılaştırıldığında ortalama yıllık gelir artışında 3,6 katlık bir fark ortaya çıkıyor. Sadece çalışanların değerlendirmesini baz alan geleneksel metodolojide ise bu oran 2,3’te kalıyor.

Sürdürülebilir büyüme için çalışanı anlamak şart

Sürdürülebilir başarı için yenilikçi bir kurum kültürüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Great Place to Work Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Hangi sektörde hizmet verilirse verilsin, yüksek güven kültürüne sahip olmak, istikrarlı bir ilerlemenin değişmez kriterleri arasında. Yeni araştırmamız, şirketlerin ayrım yapmaksızın tüm çalışanlar için mükemmel bir iş yeri kültürü yaratmaları gerektiğini gösteriyor. Kim olduğuna ve şirket için ne yaptığına bakmaksızın herkes için mükemmel bir iş yeri kültürü tasarlayan şirketler, verimliliğin yanı sıra gelir artışını da hızlandırmış oluyor. Teknolojinin getirdiği fırsatları kullanmanın yanında, çalışanları anlamanın ve bu doğrultuda strateji geliştirmenin altını önemle çiziyoruz. Great Place to Work olarak gerçekleştirdiğimiz araştırmalarla, sunduğumuz destek ve danışmanlık hizmetlerimizle şirketlerin performanslarını yükselttiklerini ve çalışan deneyimini zenginleştirdiklerini gözlemliyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI