Dolar 32,5128
Euro 34,5769
Altın 2.491,54
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Yılın altın adamı Doret Habib Adanalı sanayicilere yol gösterdi

Yılın altın adamı Doret Habib Adanalı sanayicilere yol gösterdi
03 Mart 2013 11:04
A+
A-

AOSB Doret Habib sunum (1)

Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) marka ve markalaşma süreci masaya yatırıldı. TTKD (Tüm Tüketicileri Koruma Derneği) tarafından yılın Altın Adam’ı seçilen, pazarlama iletişimcisi Doret Habib, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından, düzenlenen “Marka” panelinde, ‘Anadolu Ligi’nden Devler Ligi’ne geçiş konulu bir sunum gerçekleştirdi. ‘Anadolu markaları, marka bilinirliğini nasıl artırır?’ sorusuna yanıt aranırken, ‘güçlü bir marka değeri’ üzerinde duruldu.

AOSB Seyhan Toplantı Salonu’ndaki etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Oturumda; 2012 yılında Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından, ‘Yılın Altın Adamı’ seçilen Doret Habib, ‘Anadolu Ligi’nden Devler Ligi’ne Geçiş ve Bir Anadolu Markalarıın Doğuş Öyküleri’ konu başlığında katılımcılara bilgi verirken,  Dr. Obengül Ejder de bölgelerinde markalaşmaya değer verilmesini arzu ettiğini belirtti.

Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen panele özel davetli olarak katılan Doret İletişim Kurucusu ve Başkanı Doret Habib, Adanalı sanayicilere devler liginde nasıl yer alacaklarını, yereldeki değerlerin doğru stratejiyle nasıl dünya markası haline geldiğini, kendi kariyer yolculuğundaki farklı illerden örneklerle anlattı.

Uzun yıllardır birçok büyük uluslararası şirket dışında Anadolu şirketleriyle de çalışan ve onların şifrelerini çözen Habib, edindiği tecrübelerden yola çıkarak, markalaşma ve farkındalık serüvenine başlamayı düşünen sanayicilerin sorularını da yanıtladı.

“HEDEF VE VİZYON NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KONULMALI”
Pazarlama ve Marka İletişim Danışmanı Doret Habib, kendine has değerlerinin olan, yerelde bilinen, kendi lokalinde güçlü olan markaların, kendilerini ifade etmedikleri sürece ilerlemelerinin de söz konusu olamayacağının altını çizdi. Bu şirketlerin aşama kaydetmek için kendi hedef ve vizyonunu net bir şekilde ortaya koyup, bu alanda kendini geliştirmesi gerektiğini belirten Habib, aksi takdirde bir ilerleme kaydedilmesinin mümkün olamayacağının altını çizdi.

“HER ŞİRKETİN BİR YÜZÜ OLMASI GEREK”
Danışmanlığını yapmış olduğu Sunar Grup’un son 5 yıllık süreçteki gelişimini de anlatan Habib, her şirketin bir yüzü olması gerektiğini ifade ederek, bunun da marka değerinin pekiştirilmesinde önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi. Bir şirketi şirket yapan unsurların da; insan kaynakları, ürün kalitesi, ihracatı ve sosyal sorumlulukları olduğuna işaret eden Habip, şirketlerin sosyal sorumluluk projeleri geliştirip, bu alanda aktif bir rol almasının önemli olduğunu kaydetti.

“FARKLI OLMAK VE FARKLI DÜŞÜNMEK GEREK”
Doret Habip, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Farklı olmak, farklı düşünmek gerekiyor. Yani standart düşünce ve standart satış teknikleri ile bir şirket farklılaşamaz. Onun kendi özgünlüklerini bulmak lazım. Burada üzerinde durulması gereken konu; şirketin yüzü ve özgünlüğüdür. Kendi özgünlüğünü yok etmeden hareket etmek çok önemli. Firmaların kendi geleceğini oluşturmak için özünü bulması gerekiyor. Hiç kimseye benzemek değil, kendinize benzemelisiniz. Farklılıklarını bulup, bunu işlemelisiniz.”

“DOĞRU İLETİŞİM KURUP KENDİNİZİ DOĞRU ANLATMALISINIZ”
Doret Habib’in uzun süredir işbirliği içinde olduğu Adanalı gıda devi Sunar Grup Genel Müdürü ve CEO’su Hüseyin Çomu da, sunumun ardından Doret Habib ile işbirliklerinin şirketlerine katkısını anlattı.
Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Çomu, ‘iletişim’ konusuna dikkat çekti. Çomu, “Doğru iletişim kurup, kendinizi doğru anlatıp, doğru kanalları kullanmak zorundasınız. Bir malı üretip, onu satmakla iş bitmiyor. Ürettiğiniz malı satarken onu pazarlayabilmek önemli. Bu nedenle de satış ile pazarlamayı birbirinden ayırmak gerekiyor. Marka yatırım yapılması bir şirketin olmazsa olmazıdır. Belirlenen hedefe ulaşmak ve ileriye doğru adım atabilmek için markalaşmak şart” diye konuştu.

“MARKANIN ÖNEMİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, sanayicilere en iyi hizmeti sunabilmenin çaba ve gayreti içinde olduklarını ifade ederek, “AOSB çatısı altındaki işletmelerimizin güçlü bir markaya sahip olmaları noktasında böylesi bir paneli gerçekleştirmek istedik. Çünkü globalleşen dünyada firmalar açısından markanın önemi gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle uzun vadede güçlü bir markaya sahip olmak bir firmanın en önemli yatırımların başında geliyor” dedi.
fotograf (23)

REKLAM ALANI