Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

YERLİ YAPAY ZEKA FİRMASINDAN DÜNYADA BÜYÜK BAŞARI

YERLİ YAPAY ZEKA FİRMASINDAN DÜNYADA BÜYÜK BAŞARI
30 Mayıs 2019 11:30 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2019 11:35
A+
A-

İTÜ ARI TEKNOKENT FİRMASI TAZİ DÜNYADA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Türkiye’nin lider teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent şirketlerinden Tazi, yapay zeka alanında adından söz ettirmeye davam ediyor. Yerli yapay zeka firması Tazi son olarak dünya çapında en üst teknolojileri üreten yapay zekâ şirketlerini seçen Gartner’ın raporunda yer alan dört şirketten biri olma başarısını gösterdi.

Türkiye’nin lider girişimcilik ve inovasyon üssü olan İTÜ ARI Teknokent firmalarından Tazi, Gartner tarafından yayınlanan ve pazardaki trendleri dönüştürme potansiyeline sahip, ileri teknoloji üreten şirketlerin yer aldığı 2019 Cool Vendors in Artificial Intelligence Core Technologies’ araştırma raporunda yer alan dünya çapında dört şirketten biri oldu. Sürekli olarak ve insandan da öğrenen, aynı zamanda yaptıklarını insanlara da anlatabilen yapay zeka ürünleri sunan Tazi, raporda ‘Cool Vendor’ olarak adlandırıldı. Kullanıcıların duyduğu güveni artırmayı teşvik eden açık makine öğrenimi platformu sayesinde Tazi, bu alanda çalışan diğer global şirketler arasından ayrışarak bu unvanı kazandı. Rapora göre; Tazi’nin temel tasarım yaklaşımı, kullanıcıların güvenini kazanmak ve verilerden öğrenmenin yanı sıra onlardan da bilgi edinmeyi kapsıyor. Tazi’nin açıklanabilir yapay zekâ yaklaşımı, makine öğrenimi modellerinin, girdilerin, çıktıların ve işletme değerlerinin anlaşılmasını da içeriyor.

Çataltepe: “Küresel olarak makine öğrenimi teknolojisinin kullanımını artıracağız”

Konuyla ilgili konuşan Tazi’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Zehra Çataltepe; “Gartner’in Tazi’yi ve açıklanabilir yapay zekâ platformumuzu ‘Cool Vendor’ olarak takdir etmesinden dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Maliyetli veri bilimi kaynakları gerektirmeyen ve doğrudan iş analistleri tarafından yönetilebilen işletme dostu yaklaşımımızın, küresel olarak makine öğrenimi teknolojisinin kullanımını ve etkililiğini genişletmek ve yaymak için en uygun yol olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Caltech ve MIT mezunları olan deneyimli çift Zehra ve Tanju Çataltepe tarafından kurulan Tazi’nin temel ürünü; sigorta, finans ve perakende gibi birçok sektörde kullanılan otomatik bir makine öğrenimi platformu. Tazi’nin ürünleri, yapay zekanın bu işletmelerde kullanılma şeklini değiştiriyor. Sürekli öğrenme ve açıklanabilme özelliği olan, heterojen akış verilerinden öğrenebilen ürünler, veri uzmanları tarafından değil doğrudan iş uzmanları tarafından kullanılabilecek bir makine öğrenimi fırsatı sunuyor.

İTÜ ARI Teknokent’in uluslararası hızlandırma programı Innogate’e de katılan Tazi, bu tecrübe sonrasında globaldeki faaliyetlerine hız verdi. Firma halen ABD’de müşteri edinme faaliyetlerine devam ederken, bu yıl içerisinde Hollanda’da yeni bir ofis açtı.

REKLAM ALANI