Dolar 32,4734
Euro 34,9533
Altın 2.437,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yerli otomobil için son viraja girildi

Yerli otomobil için son viraja girildi
23 Ekim 2017 14:47 | Son Güncellenme: 23 Ekim 2017 14:49
A+
A-

Otomobil üretimi için son düzlüğe girilirken motor üretimi için Kale, Karsan, Fiba, Sanko, Koç, Vestel, BMC gibi Türkiye’nin önde gelen gruplarıyla görüşmeler başladı.  

Yerli otomobilin üretimi için son organizsasyonlar yapılıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’de otomotiv sektörünün ciddi bir altyapısı bulunduğunu belirterek, “Kamunun öncülüğünde Türkiye’ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturacağız” dedi. Bakan Özlü, kamu kurumlarının da yerli otomobil kullanacağını belirterek, yaygınlaşması için tüm olanakları seferber edecekleri mesajını verdi.

2020’den önce Türkiye ve dünya yollarında bir yerli otomobil markasını görmek için çalışılıyor” vurgusu yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, dünyada tutunacak bir otomobil yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Yerli otomobilin pazara güçlü bir giriş yapması için verilecek teşvikler de netleşmeye başladı. Devletin hisse sahibi olacağı proje kapsamında ilk tasarım masraflarını kamunun üstlenmesi bekleniyor. Başta taksiciler olmak üzere tercihini yerli otomobilden yana kullananlar için kredi desteği başta olmak üzere farklı teşvikler devreye girecek. Örneğin taksisini yerli ile değiştiren esnaf düşük faizli kredi kullanabilecek. Kamu kurumları da yerli otomobil kullanacak.

KÜRESEL PAZARA HİTAP EDECEK

Kamunun desteği, özel sektörün öncülüğünde küresel pazarlara hitap edecek yerli bir otomobil markası oluşturmayı önemsediklerini vurgulayan Bakan Özlü, “Ülkemizde üretilecek ve buna ilaveten fikri ve sınai mülkiyet hakları da Türkiye’ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturma kararlılığındayız” değerlendirmesini yaptı. Sektördeki yapısal dönüşüme dikkat çeken Özlü, “Şimdiki dönüşümde içten yanmalı motorlu araçlardan hibrit, elektrikli ve hatta otonom araçlara doğru güçlü bir yönelim ve strateji değişikliği mevcut. Otomotiv sektörümüz birçok göstergeye göre imalat sanayisinde ilk sırada yer alıyor”dedi.

REKLAM ALANI