Dolar 32,5683
Euro 34,9289
Altın 2.425,54
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Yeni tasarım teşvikleri rekabete güç katacak

Yeni tasarım teşvikleri rekabete güç katacak
09 Eylül 2015 13:16
A+
A-

 

 Kemal yaman Karadeniz

Yeni yapılan düzenlemelerle güncellenen Tasarım Teşviki hakkında açıklamalarda bulunan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, “Firma başına 1,4 milyon dolar tasarım teşviki, global pazardaki rekabetimiz için çok önemli bir gelişme. Bu teşvik sayesinde yerel markaların küresel rekabet gücü artacak” dedi.

Ülke ekonomimizin gelişimi için markalarımızın tasarım, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapması gerektiğini belirten Yamankaradeniz, “Global pazardaki rekabet ortamında aktif olarak varlığımızı hissettirebilmemiz için, kendi tasarım ve ürünlerimizin olması gerekiyor. Dünyanın en gelişmiş ekonomilerine, en büyük markalarına baktığımızda, Ar-Ge’de ve inovasyonda zirvede yer aldıklarını görüyoruz. Ekonomi Bakanlığı tarafından potansiyeli olan yerli firmalara, firma başına sağlanacak olan 1,4 milyon dolarlık teşvik, ihracatta oluşturacağı ivme açısından çok büyük bir adım” diye konuştu.

Yamankaradeniz, “Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ülkemize markalaşma yolunda önemli avantaj sağlayacaktır. Farklı teknolojiler kullanılarak üretim yapılması, hem ekonomik gelişimimiz ve ihracat gelirlerimizi arttıracak hem de markalaşma yolunda atacağımız adımları hızlandıracaktır” dedi.

Firma başına 1,4 milyon dolar

Tasarım ve Ürün Geliştirme Projesi’nde, teşviklerin 3 başlık altında toplandığını aktaran Yamankaradeniz, “Firmalar, mühendis, tasarımcı ve modelist istihdamı için 1 milyona kadar, yazılım ve tasarımda gerekli olan teçhizat için 250 bine kadar, seyahat masrafları için de 150 bin dolara kadar teşvikten yararlanabilecekler. Üst limiti 1,4 milyon dolar olan teşvikten, firmalar bir defaya mahsus olmak üzere, en fazla 5 yıl süre ile faydalanabilecekler” diye konuştu.

Tasarım teşviki ile 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızı belirten Yamankaradeniz, “Belirli sektörlerdeki şirketlerimizin doğrudan teşvik edilmesi ve bu teşviklerin de doğru kullanılması 2023 hedeflerine ulaşabilme adına atılmış en önemli adımların başında geliyor. Ciddi çalışmaların gerçekleştirildiği tasarım ofislerimiz ve teknoparklarımızın önünü açan teşvik, üretme kabiliyeti ve kapasitemizi artıracak, markalaşma vizyonumuzu sağlam temellere oturtmamızı sağlayacak” dedi.

REKLAM ALANI