Dolar 32,5148
Euro 34,8406
Altın 2.487,73
BİST 9.526,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Yaz aylarında en çok işe alım eğitim, perakende ve turizm sektöründe!

Yaz aylarında en çok işe alım eğitim, perakende ve turizm sektöründe!
27 Haziran 2014 11:05
A+
A-

 

1_milyon_250_bin_isci_araniyor_45720_736_416

Yazın gelişiyle hem firmaların eleman arayışı hem de iş başvuruları artış gösterdi. Yenibiris.com’da başta eğitim ve perakende sektöründe olmak üzere Mayıs ve Haziran aylarında iş ilanları yüzde 21 oranında arttı. Başvurulardaki artış ise üniversiteden yeni mezun olanların da etkisiyle yüzde 46’ya ulaştı.

Yaz döneminin işe alımlarda durgunluk dönemi olarak görüldüğü zamanlar geride kaldı. İşe alımlar 12 ay boyunca devam ediyor. Yazın gelişiyle eleman arayışını en çok artıran ilk 5 sektör Eğitim, Perakendecilik-Toptancılık, Turizm-Otelcilik, Sağlık-Tıp ve Hizmet oldu.

Hangi sektörde kime ihtiyaç var

Yeni eğitim-öğretim sezonuna son hızla hazırlanan eğitim sektörü en çok eleman aranan sektörlerin başında. Yeni açılan kurumlar, özel okulların hızla şubelerini artırması ve koleje dönüşen dershaneler, sektördeki eleman ihtiyacını en üst seviyeye çıkardı. En çok İngilizce ve matematik öğretmenleri aranıyor.

Her dönem ekonominin dinamiklerini belirleyen perakende sektörü de hem deneyimli hem de deneyimsiz yeni mezunlara iş imkanı sunuyor. Sektörde en çok kasiyer, genel muhasebe elemanı, mağaza müdürü ve aktif satış elemanı aranıyor.

Tatil sezonu boyunca eleman alımını sürdüren turizm sektöründe en çok arananlar resepsiyonist, garson ve bellboy.

Satış yeni mezunlar için fırsat

Bu dönemde bütün sektörler genelinde en çok satış bölümleri için eleman arayışı söz konusu. Genellikle mağazalar satış danışmanı/temsilcisi unvanıyla ilan verirken, telefonda satış yapabilecek müşteri temsilcisi arayan firmalar da bulunuyor. Hiçbir iş deneyimi olmayan gençlere de açık olan satış pozisyonları, bu dönemde iş hayatına girmek isteyen yeni mezunlar için iyi bir fırsat olabilir.

 

İnsan kaynakları yöneticilerinin yeni mezun gençlere önerisi, iş aramak için eylülü beklemek yerine yaz aylarında harekete geçmeleri yönünde. Artık işe alımlar her dönemde devam ediyor. Yaz döneminde staj ve iş başvurusunda bulunacakların özgeçmişlerini güncel tutması, günün belli bir zamanını iş aramaya ayırması ve kendi niteliklerine uygun iş ilanlarına başvuru yapması öneriliyor.

REKLAM ALANI