Dolar 32,5968
Euro 34,8683
Altın 2.494,71
BİST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Yayıncılar CNR Kitap Fuarı’ndan umutlu

Yayıncılar CNR Kitap Fuarı’ndan umutlu
28 Şubat 2014 08:02
A+
A-

cnr fuar

Yayımcılar Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED)Başkanı Bayram Murat, 1-9 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek CNR Kitap Fuarı’nın yayıncılık sektörünün ivme kazanması için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. 2013 yılı rakamlarına göre YAYFED olarak satışını gerçekleştirdikleri bandrol sayılarındaki artışın dikkat çekici bir noktada olduğunu belirten Bayram Murat şunları söyledi: “Yayın sektörü geniş yelpazedeki ürünlerle sürekli büyüme kaydediyor. Ocak 2014’te yayımlanan kitap sayısı 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 15 artış göstererek 24 milyon 276 bin56’ya ulaştı. Fuarlar da bu büyümeyle birlikte gelişiyor. İstanbul gibi bir dünya metropolünün farklı mevsimlerde iki ayrı kitap fuarının olması ve yayıncıların bu fuarlara gösterdiği ilgi de bunu destekliyor. CNR Kitap Fuarı ulaşım kolaylığı olan lokasyonu ile özellikle aileler için kültürel çekim alanı oluşturacak ve sektör için de önemli bir katkı sunacak.”

Aileler için kitapla buluşma alanı

Fuarın temasının Sosyal Medya ve Çocuk olduğuna dikkat çeken Bayram Murat dijital dünyadaki gelişmelerin görmezden gelinemeyeceğini ancak bunun okuma alışkanlığını zayıflatmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti: “Bilgisayar, tablet cihazlar ve akıllı telefonlar özellikle küçük yaştaki çocukların okuma alışkanlığı kazanmasında önemli tehdit oluşturuyor. Fuarda içinde bulunduğumuz dijital çağın alışkanlıklarını göz ardı etmeyen bir yayıncılık anlayışı ön plana çıkıyor. Özellikle çocuk kitapları alanında artan kalite, yayın sektörünün değişen koşullara gösterdiği pozitif refleksi yansıtıyor. Fuar, bu anlamda yayıncılar ve aileler için okuma alışkanlığı oluşturmaya yönelik bir platform işlevi üstleniyor.”

Fuarlar korsanla mücadele mekanları

Yayıncı ve okuru bir araya getiren kitap fuarlarının korsan kitapla mücadele için de bir bilinçlendirme merkezi olduğuna dikkat çeken Bayram Murat şunları söyledi: “YAYFED olarak korsan kitapla mücadele ederken bu alandaki bilinç eksikliğinin büyük bir sorun olduğunu görüyoruz. Kitap fuarları yayıncı, yazar ve okuru bir araya getirirken kitabın sadece kağıt üzerine basılı bir materyal olmadığını gösteriyor. Fuar ziyaretçileri yayıncıların hangi zorlu süreçlerden geçerek kitabın kendilerine ulaştığını daha yakından görüyor. Bu da özellikle yeni yetişen nesillerin kitap üretimindeki emeğe saygısını artırıyor. Fuarda uygun şartlarda edindikleri orijinal basımlar korsan kitapla mücadelemizde bize destek veriyor.”

 

REKLAM ALANI