Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Yapısal Reform Adımları İhracatçıları Geleceğe Taşıyacak”

“Yapısal Reform Adımları İhracatçıları Geleceğe Taşıyacak”
14 Nisan 2019 13:48
A+
A-

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği – İKMİB Başkanı Adil Pelister, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan “Yeni Ekonomik Program Yapısal Dönüşüm Adımları 2019” ile ilgili yazılı bir değerlendirmede bulundu.

Pelister değerlendirmesinde şunları kaydetti;

“Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan ekonomik reform paketini, Türk ihracatçısını geleceğe taşıyacak ve sanayicilerimiz için itici güç vazifesi görecek stratejik bir adım olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’nin önünde 4,5 yıllık seçimsiz bir dönem bulunuyor. İKMİB olarak bu süre zarfında, ekonomi yönetimimizin çizdiği küresel vizyon ve beklentilerimizi karşılayan nokta atışı desteklerle birlikte ihracatta yeni rekorlar kıracağımıza eminiz. Birliğimizin çatısı altındaki petrokimya ve ilaç sektörlerinin, 7 stratejik sektör arasında yer almasından da son derece memnunuz. İhracata dayalı ve yüksek katma değerli teknolojik üretimi amaçlayan bir ekonomi tesis edilmesi için biz de üzerimize düşen görevi eksiksiz şekilde yerine getireceğiz. Bu bağlamda, Ticaret Bakanlığımız tarafından Ağustos ayında açıklanacak İhracat Master Planı ile uluslararası pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürünlerimizle kimya ihracatında yeni bir sayfa açacağımıza gönülden inanıyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI