Dolar 32,5870
Euro 34,7196
Altın 2.498,90
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Yabancı üniversiteler Türkiye’ye akın edecek

Yabancı üniversiteler  Türkiye’ye akın edecek
13 Şubat 2013 09:54 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:41
A+
A-

 

Universite

12-26 Mart tarihleriarasında 8 ayrı merkezde düzenlenecek   23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na 30 ülkeden yüzlerce üniversitekatılacak

12-26 Marttarihleri arasında 7 ilde ve Kıbrıs’ta düzenlenecek “23.IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları”na 25 ülkeden toplam 150 üniversite ve kolejin katılacağı açıklandı. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındakieğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeriimkanları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları bu dönem kapılarını ilkolarak 12 Mart 2013 tarihinde Bursa’da açacak. Fuarlar, Bursa’dan sonra, Eskişehir,Konya, Adana, Ankara, İzmir, İstanbul ve Kıbrıs’ta düzenlenecek.

ABD veİngiltere’den 50’nin üzerinde üniversitenin yanı sıra, Romanya, Balerus, Estonya, Bulgaristan,Avusturya, Macaristan, ÇekCumhuriyeti, Letonya, Polonya,  Ukrayna, Rusya, Malezya, Japonya, Çin,Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre ,İrlanda,Litvanya, Hollanda,Yunanistan, Portekiz, Avustralya, Kanada, Malta, Yeni Zelanda gibi dünyanındeğişik ülkelerinden yüzlerce eğitim kurumu IEFT Fuarları’na katılarak,sundukları burs ve diğer eğitim imkanlarını Türk öğrenci ve ailelerine tanıtacaklar.Fuarlara katılacak kurumlar arasında, Essex (İngiltere), Aberystwyth (İngiltere),Bristol (İngiltere), University College Dublin (İrlanda), South Carolina (ABD),California State (ABD),Arizona State (ABD), University of Southampton (UK),Michigan (ABD), Colorado State (ABD), South Australia (Avustralya) gibi en iyiüniversiteler sıralamasında yer alan ünlü üniversiteler de yer alıyor.

Heryıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Fuarlara gelen ziyaretçiler,üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversitetransfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, liseeğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgialabilecek, ülkelerin eğitimortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler.

Burs imkanları, ücretsiz seminer ve seviyetespit sınavları

Üniversiteve kolejlerin her yıl çok sayıda öğrenciye kısmi veya tam eğitim bursusağladıkları IEFT Fuarları boyunca pek çok seminer düzenlenecek ve öğrencilerfuar alanı dışında seminerlere ücretsiz katılarak yurtdışı eğitim konusundakapsamlı bilgi sahibi olabilecekler. Ülke, program, okul, burs, iş, kariyer vevize gibi merak edilen konularda düzenlenecek seminerler herkese açık olacak.

Fuarların en önemlibölümlerinden birisi de, yurtdışı eğitim için şart olan dil yeterliliksınavları konusunda yapılacak olan seviye belirleme deneme sınavları. Ücretsizolarak IELTS ve TOEFL IBT sınavları ve Genel İngilizce dil yeterlilik sınavlarıözel bir bölümde yapılacak ve böylece öğrenciler İngilizce dil seviyeleriniölçebilecekler. Fuarlarda; DAAD, Goethe Institute, Fulbright,Austrade, Campus France gibi ülkelerin eğitim ve kültür ataşelikleritarafından da öğrenci ve velilerine bilgi verilecek.

 

REKLAM ALANI