Dolar 32,3744
Euro 34,9769
Altın 2.326,12
BİST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

WIN AUTOMATION fuarı 20. kez kapılarını açtı!

WIN AUTOMATION fuarı 20. kez kapılarını açtı!
21 Mart 2013 12:48
A+
A-

Toplu_Kare_ (4)

Aralarında Siemens, Bosch Rexroth, Schneider, Mitsubishi gibi lider yerli ve yabancı firmaların yer aldığı fuar, 20.yılında, 10 salonda, 30 bin net m2’nin üzerinde kapalı alanda ve 22 ülkeden katılımcı ile rekor kırdı.

İhracat rakamları içinde önemli bir paya sahip olan makine sektörünün temsil edildiği fuarın büyük ilgi görüyor.

 20. yılında 4 önemli sektörün endüstriyel bazda sergileyeceği ürün ve hizmetlerin sunulduğu, Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nin imalat endüstrisinin en önemli ve 1 numaralı fuarı olarak anılan WIN – World of Industry Fuarı kapılarını açtı.

T ÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21-24 Mart 2013 tarihleri arasında görülebilecek olan fuar,  Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenleniyor ve “Endüstriyel Otomasyon”, “Elektrik – Elektronik”, “Hidrolik & Pnömatik” ve “İç Lojistik” sektörlerini kapsıyor.

20.yılını kutlayan fuarın açılış töreni sektörün tüm temsilcilerini buluşturdu!!

Fuarın 20.yılında; Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander KÜHNEL, Alman Mühendislik Federasyonu VDMA Türkiye Ülke Müdürü Dr. Friedrich WAGNER, Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret DALKIRAN, Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Başkanı Tuncer ÖZEKLİ, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (ISDER) YKB Yard. Ender AKBAYTOGAN, OAİB Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serol ACARKAN konuşmalarıyla gerçekleşen açılış töreni, katılımcılardan da büyük ilgi gördü.

Açılışta yapılan konuşmalarda, T.C. Sanayi Bakanlığı verilerine göre, makine imalat sanayi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin sanayileşmesinin de itici gücü olması ve gelecekte de ülkemizin gelişiminin temel taşı olduğu belirtildi. 2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracattan makine sektörünün 100 milyar dolar pay alacağı, Türk makine sanayisinin 1990 yılından bu yana yaklaşık % 20 oranında yıllık büyüme oranı gösterdiği açıklandı.

Hannover Messe Bileşim A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, açılış konuşmasında, ISDER ile işbirliğinin başarılı bir proje olduğunu ve WIN Automation’ın 20. yılını kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sözlerini, “Bu sene WIN Automation fuarı 20.yılını kutluyor olması bizim için büyük bir başarıdır. WIN fuarları her geçen yıl yükselen bir grafik çiziyor. Yıllardır imalat endüstrisinin lokomotifi olan WIN Fuarları ziyaretçileri ve katılımcıları memnun etmeyi başarıyor. Bu yıl uzun süreli iş birliği için ilk adımlarını attığımız İstifleme ve Depolama sektörünü daha da geniş kapsama şansına sahip olacağız. İmalat sanayinin tamamlayıcısı olan istifleme ve depolama sektörünü kapsayan Materials Handling Fuarı’nın 2012 yılında WIN Automation Fazı’na taşınmasıyla kazanmış olduğu ivmeyi 2013 yılında İSDER ile imzaladığımız işbirliği anlaşması ile pekiştireceğiz. 2013 yılında, Materials Handling Fuarı ile ilgili katılım taleplerinin ancak belirli bir kısmına cevap verebildik. Sektörün taleplerine cevap verebilmek için ekibimizle şimdiden 2014 yılı üzerinde çalışmaları yoğunlaştırdık.“ diyerek sürdürdü.

Akışkan Gücü Derneği (AKDER)  Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dalkıran; “Bizim sektörümüzün lokomotifi olan makine imalat sektörü, 2012 yılında da ihracat artışını devam ettirerek 13 milyar doları aşmıştır. 2011 yılı ile mukayese edildiğinde bu %15’lik bir artışı ifade etmektedir. Bu artışı son derece başarışı buluyor ve 2023 yılı için 100 milyar dolar hedeflenen rakama adım adım yaklaştığımızı hissediyoruz. 1994 yılından beri faaliyette olan ve bugün 72 üyesi ile hidrolik ve pnömatik sektörünün tamamına yakın kısmını temsil eden derneğimiz  AKDER’in WIN Fuarlarına olan desteği tamdır.” diye belirtti.

Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Başkanı Tuncer ÖZEKLİ, konuşmasında “2000’li yılların başından itibaren sürekli bir büyüme içinde olan WIN Fuarlarının Electrotech Bölümü’nü, Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği olarak destekliyoruz. WIN Fuarı, katılımcı firmalarımızın ürünlerini paylaşmalarının yanında, Fuar kapsamında düzenlenen paneller, seminerler ve konferanslarla da katılımcıların birçok farklı bilgiye ulaşmasını sağlamaktadır.  ETMD olarak derneğimizin amacı; Elektrik Tesisat Mühendislerinin meslek uygulamalarının gelişmesine katkıda bulunmak, bu konuda en yüksek uluslararası teknolojik seviyeye ulaşmalarını sağlamaktır. Bugün dünyamızda Enerji, Elektrik ve Elektronik konularında hızlı bir  teknolojik değişim yaşanmaktadır. Dünyamızın geleceğinde her türlü kaynağın en verimli şekilde değerlendirilmesi bizler için önemlidir.  Bu amaçla, yapılacak her çalışma, atılacak her teknolojik adım, bizden sonraki nesillerin de yaşamlarını kolaylaştıracaktır.

Bu anlamda herkese, geleceğimizi iyi noktalara taşımak adına, çok fazla görevler düşüyor. Bizler de bu konuda birçok çalışmalar yapmakta ve teknolojiyi takip ederek destek olmaktayız. WIN Fuarları, ev sahipliğini yaptıkları bu ve benzeri teknolojik değişimleri, meslektaşlarımıza ve üniversitelere sunarak önemli bir misyon üstlenmektedir. Fuarımızın üçüncü günü ETMD olarak Karadeniz Kongre ve Toplantı Salonu’nda saat 11:00’ de “Bina Otomasyonu ve Enerji Verimliliği” başlıklı bir panel gerçekleştireceğiz. Panelimizin moderatörlüğünü, aynı zamanda derneğimizin Yönetim Kurulu üyesi olan, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip CANSEVER yapıyor. Konuşmacı olarak ise, ABB. Schneider Electric ve Siemens firmasının yetkili isimleri katılıyor. Hepinizi 23 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz panelimize bekliyoruz.” dedi.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (ISDER) YKB Yardımcısı Ender AKBAYTOGAN; “Yeni pazarlar arayan Türkiye’nin teknoloji satın alır durumundan, üretir duruma geçmesini arzu ediyoruz. Türkiye yüksek potansiyeli olan bir ülkedir. Dış yatırımcıları Türkiye’ye davet ediyorum. ISDER olarak WIN Fuarlarına desteğimizi bu yıl başlattık, bundan sonra da sürdüreceğiz.” dedi.

OAİB Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serol ACARKAN konuşmasında; 20 yıldır aralıksız düzenlenen WIN Fuarları kuşkusuz ki Türk endüstrisinin heyecanla beklediği en önemli fuarlardan bir tanesidir. Türk makine sektörü artık dünyada önemli bir yerdedir. Makine imalat sanayi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin sanayileşmesinin de itici gücü olarak gelecekte ülkemizin gelişiminin temel taşı olacaktır. Son 10 yılda makine ihracatımız 4 katına çıkarak 13 Milyar dolara ulaştı. 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren makine sektörünün başlıca ihraç pazarları arasında 2012 yılında Almanya, İngiltere, ABD, Fransa ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyanın sanayii açısından gelişmiş ülkelerine yoğun olarak ihracat yapıyor oluşumuz geldiğimiz seviyenin göstergesidir. Makine ihracatında Türkiye; Dünya genelinde 2001 yılında 35. sırada iken, 2011 yılında 27. sıraya, Avrupa’da ise 2001 yılında 18. sırada iken 2011 yılında 15. sıraya yükselmiştir. Üretmekte olduğumuz makineleri dünyanın bir çok gelişmiş ülkesine satabilir konuma geldiysek , bu başarı sektördeki firmalarımızın büyük gayreti ve azmi ile oldu. Bundan sonraki hedeflerimiz,  yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli ürünler ile gelişmiş makine ihracatçısı ülkeler ile yarışabilmektir. Nitekim bugün bile TÜBİTAK ile işbirliği gerçekleştiren sektörler arasında makine sektörü açık ara öndedir. TÜBİTAK bünyesinde yer alan Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) desteklediği Ar-Ge projelerinde makine sektörü başvuru sayısına göre %30’luk payla ilk sırada, % 28’lik pay ile de desteklenen projeler arasında birinci sırada yer almaktadır.  2023 yılında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracattan makine sektörünün 100 milyar dolarlık payının Türk makine sanayisi tarafından gerçekleştirileceğine inancımız tamdır.  Her yıl mutlaka bir faaliyet gerçekleştirdiğimiz WIN Fuarı kapsamında bu yıl Birliğimiz tarafından bir alım heyeti organizasyonu düzenlenmiştir. Bu organizasyona 13 ülkeden (Arnavutluk, Azerbaycan, Cezayir, Hırvatistan, Irak, İran, Karadağ, Özbekistan, Rusya, Sebegal, Sırbistan, Umman Sultanlığı ve Tunus) 42 firma, 44 temsilci katılım sağlamaktadır.” dedi.

Sanayinin nabzını tutan WIN Fuarları, başta T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, OAİB, KOSGEB ve VDMA olmak üzere 30’u yabancı ve 83 kuruluş tarafından destekleniyor.. Her yıl olduğu gibi  bu yıl da Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile Avrasya, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden önemli sayıda alım heyetleri  fuarı ziyaret ediyor.. Profesyonel B2B görüşmeleri ise, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenleniyor.

Önümüzdeki yılların en önemli enerji kaynağı “Yenilenebilir Enerji” üretim maliyeti ve çevre zararlarına çözüm sunacak!

 WIN Fuarları’nın önemli bir parçası olan ve elektrikle ilgili tüm alt dalları kapsayan Electrotech Fuarı’nda ise bu yıl ilk defa  9. Holde “Yenilenebilir Enerji Özel Sergi Alanı” bulunuyor. Önümüzdeki yılların en önemli enerji kaynağı olacağı varsayılan “Yenilenebilir Enerji”, üretim maliyetlerinin düşürülmesinde ve sanayi sektörünün çevreye verdiği zararların azaltılmasında da büyük rol oynayacağı kaydediliyor.. Bu yıl Niedersachsen Pavilyonu’nun 9. Holde gerçekleştireceği bu etkinlikte, en son ürün ve projeler sergileniyor. Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri “Yenilenebilir Enerji” konusundaki araştırma ve projelerini fuarda sunarak, sektöre farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.

Dünyanın önde giden firmaları WIN Automation’de buluşuyor!

Aralarında Siemens, Bosch Rexroth, Schneider, Mitsubishi gibi birçok lider yerli ve yabancı firmalar, 10 salonda toplam 30 bin net m2’nin üzerinde kapalı alanda ürünlerini ziyaretçilere sunduğu fuara, 22 ülke katılıyor. Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Japonya, İspanya, İsviçre, İtalya ve  Portekiz, Polonya, Romanya, Tayvan, Ürdün ve Yunanistan’dan katılan firmaların yanı sıra, Japonya, Güney Kore, İtalya ve Almanya, fuarda ülke pavilyonlarıyla yer alıyor.

Materials Handling fuarı bu yıl İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği)  anlaşmasıyla 2023 yılındaki 2 Milyar USD’lik pazar hedefine katkıda bulunacak.

Her geçen yıl daha fazla katılımcıya, daha büyük metrekarelerle, daha fazla sayıda ve yüksek nitelikte ziyaretçiye daha çok ürün sergileyebilme imkanı veren WIN Fuarları, bu yıl İSDER ile işbirliği içinde yeniliklere de imza atıyor. Başta, İSDER üyelerinin sergileyeceği forkliftler olmak üzere, bir çok farklı ürün kategorisi Materials Handling bölümünde ziyaretçilerle buluşuyor.

ISDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, WIN Fuarlarıyla uzun süreli bir işbirliğine imza attıklarını belirtti. “Sektörün ihtiyacı ve talebinin bir sonucu olarak ISDER’in 2006’da Türkiye’de kurulan ilk İstif Makineleri Derneği’dir. Bünyesinde ana üretici firmaları ve genel distribütörleri tek çatı altında toplayarak büyük güçlü bir sinerji oluşturan ISDER, istif makineleri sektöründe önemli bir konuma kısa süre içerisinde yükseldi. ISDER olarak WIN Fuarlarına uzun süreli destek kararı aldık. Üyelerimiz için önümüzdeki yıllarda daha büyük m2’ler ile katılımımız devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi sektöre ışık tutacak.

Fuar kapsamında her yıl düzenlenen “Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi” bu yıl da çok sayıda konferans, panel, kurumsal etkinlik ve çözüm gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Zirve; WIN Fuarlarının yarattığı ticari platformun yanı sıra çok etkili bir bilgi paylaşım platformu olarak da sektöre ışık tutmayı hedefliyor. Zirve kapsamında, Alman VDMA Derneği, Robotik adı altında seminer düzenleniyor. Bu yıl ilk kez Baden Württemberg tarafından düzenlenen Matchmaking etkinliği (İkili İş Görüşmeleri) ve bir Workshop zirvede yer alıyor. Matchmaking etkinliği inovatif paylaşımlar, yeni iş ortakları arayan firmalar ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyenler için etkili bir platform oluşturacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: