Dolar 32,4936
Euro 34,9018
Altın 2.438,10
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Vatandaş “Akıllı Devlet” ile buluşuyor

Vatandaş “Akıllı Devlet” ile buluşuyor
12 Haziran 2014 15:43
A+
A-

TeknolojiTürk teknoloji şirketi Proline Akıllı Devlet çözümleri ile Devlet-Vatandaş ilişkisine yepyeni bir boyut kazandırıyor.

Sürekli inovasyona inanan Türk teknoloji şirketi Proline, stratejik Ar-Ge yapılanmasını “Akıllı Devlet”, “Akıllı Şehir” ve “Güvenli Şehir” konseptleri ile paralel olarak yürütüyor. Şirket; sistem entegrasyon, e-kimlik ve biyometrik çözümler, kent güvenlik sistemleri, coğrafi bilgi sistemleri, büyük veri ve sosyal medya analizlerine yönelik ürün ve çözümlerini bu vizyon altında topluyor.

Proline Bilişim İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit şirketin “Akıllı Devlet” vizyonu ile tasarladığı ürün ve çözümlerin çıkış noktası hakkında şunları söylüyor: “Bugün dünya; devletlerin tek taraflı ve sınırlı paylaşımlar yaptığı bir ortamdan, vatandaşların istedikleri bilgilere, istedikleri zaman, istedikleri kanaldan ulaşabildikleri bir yapıya doğru değişiklik gösteriyor. ‘Akıllı Devlet’ olarak ifade ettiğimiz bu platform çerçevesinde ise artık sadece devletlerin vatandaşları ile ilişki kurduğu bir ortamın varlığından değil, karşılıklı iletişimin kurulduğu ve oluşan verilerin analiz edilip işlenerek vatandaşlara daha iyi hizmet götürebilmenin yollarının arandığı entegre bir yapıdan söz edebiliyoruz. Veri ve bilgilere ulaşılamayan veya güçlükle ulaşılan bir ortamdan, vatandaşın ihtiyacı olabilecek nitelikteki bilgilerin kişiselleştirilmiş biçimde vatandaşlara ulaştırıldığı interaktif bir platformu ifade ediyor ‘Akıllı Devlet’ kavramı. ‘Akıllı Devlet’imevcut verilerden öngörülerde bulunabilen, bu öngörülere göre çözüm üretebilen, böylelikle vatandaşlarını daha iyi anlayabilen, sonuç olarak vatandaşlarına daha etkin ve verimli hizmet götürebilen devlet olarak ifade ediyoruz. ‘Akıllı Devlet’ kavramında sadece hizmet maliyetlerinin ve işlem sürelerinin düşürülmesinin değil, aynı zamanda vatandaşların devlet kurumlarına olan güvenlerinin ve devlet otoritesine olan inancın artırılması da önemli bir yer tutuyor.”

Parmak damar izi doğrulaması ile sağlık hizmetleri verimli dağıtılıyor

Proline’ın “SGK Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi” kapsamında geliştirdiği BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması, her insanda benzersiz bir yapıya sahip olan parmak damarı izinin özel bir algoritma ile şifrelenip, BioPOS cihazı ile analiz edilmesine dayanıyor. BioPOS üzerinden alınan parmak damar izleri T.C. kimlik numaraları ile eşleştiriliyor ve hizmet almak isteyen vatandaşların kimliğini doğruluyor. Bu sayede sağlık sektöründe haksız hizmet alımının önüne geçilmesi mümkün oluyor.
adevlet_logoSuçu önleyen akıllı çözümler

Trafikten asayişe kadar şehir güvenliğinin tüm alanlarında akıllı çözümleriyle hizmet veren Proline, Türkiye’nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştı. Güvenlik kameraları, akıllı sensörler, akıllı yazılımlar, biyometrik çözümler ve sistemler ile şüpheli davranış tespiti, trafik kazalarının önlenmesi, suç teşebbüsü tespiti, güvenlik ihlalleri ve hatalı uygulama tespitleri gibi kent güvenliğini tehlikeye sokan pek çok unsurun kayda alınmasına katkı sağlıyor.

Türkiye’nin altyapısı karış karış mercek altında

Proline tüm dünyada yaygınlığı artan coğrafi bilgi sistemleri alanında 17. Yüzyıl Osmanlı bilgini Kâtip Çelebi’nin hatırasına yönelik olarak KTP adını verdiği çözümünü sunuyor. KTP; mekânsal verilerin tek bir portal üzerinden görüntülenebilmesine, paylaşılabilmesine, sorgulanabilmesine ve analizler yapılabilmesine olanak sağlayarak coğrafi bilgi sistemlerine dair temel bilgisi bulunan herhangi bir sistem kullanıcısının mekânsal analiz çalışmalarına destek sağlıyor. Kolay bir kullanım deneyimi sunan KTP çözümünü kullananlar, kurum içinde ve dışında web üzerinden erişim, harita tabanlı bilgileri tek bir portalde görüntüleme ve toplama, dünya genelinde belirlenmiş harita standartlarına uyan herhangi bir harita servisini altlık olarak kullanarak herhangi bir veri üretmeden farklı kaynaklardan gelen coğrafi veriyi kullanarak analiz yapabilme gibi pek çok avantaja sahip oluyor. KTP bu yönleriyle güncel bilgiye anında erişim sunuyor, otomatik analizlerle planlama maliyetlerini azaltıyor ve iş gücü kaybını önlüyor.

Bugün git yarın gel” bitti

Merkezi ve yerel yönetimlerin vatandaşlarla sosyal medya üzerinden etkileşime geçmeleri trendi hızla yayılıyor. Türk teknoloji şirketi Proline tarafından geliştirilen ve sosyal medyada yapılan yorumları anlamlandırarak, kurum ve markaların itibar yönetimine katkı sağlayan Online Müşteri İlişkileri Yönetim Platformu MeaMinds, merkezi ve yerel yönetimlerin de sosyal medyadaki takipçilerini daha iyi anlayabilmelerine yardımcı oluyor. MeaMinds platformu, Twitter ve Facebook gibi Türk kullanıcıların yorum yapmak için en çok tercih ettiği sosyal medya mecralarında kurumlar hakkındaki içerikleri “olumlu”, “olumsuz” ya da “nötr” olarak anlamlandırabiliyor. Böylelikle vatandaş ile devlet daha şeffaf ve verimli bir ortamda diyaloğa girebiliyor.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI