Dolar 32,3666
Euro 34,9608
Altın 2.325,60
BİST 9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

UTESAV’dan ‘ortak tepki’ çağrısı

UTESAV’dan ‘ortak tepki’ çağrısı
18 Temmuz 2014 18:04
A+
A-

UTESAV LOGOUluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Mütevelli Heyeti Başkanı İsrafil Kuralay, İsrail’in Gazze’ye yönelik yapmış olduğu insanlık dışı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Müslümanları dağılmış tespih tanelerine benzettiği açıklamasında Kuralay, ABD ve Bazı Batı Devletlerini iki yüzlü olmakla suçladı, birlik olarak zulme seyirci kalınmamasını gerektiğini söyleyerek, 21. yy da yaşanan bu soykırıma karşı ‘ortak tepki’ çağrısında bulundu.

Kuralay, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Artık bu zulme “dur” demeliyiz

Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde, İsrail’in Gazze’ye yönelik yapmış olduğu zorbalığı ve vahşeti şiddetle kınıyorum. Her türlü zulmün bir insanlık suçu olduğuna inanıyor, devlet eliyle yapılan bu zorbalık ve şiddetin bir an önce durdurulması için dünyadaki tüm Müslüman ülkelere çağrıda bulunuyor, zulme karşı birlik olup, bu zalimliğe “dur” denilmesi gerektiğini belirtiyorum.

Dağılmış tesbih taneleri gibiyiz

Dünyanın dört bir yanında adeta dağılan tesbih taneleri gibi birbirlerinden uzaklaşan Müslümanlar düşmanın hazmedebileceği hazır lokma haline geliyor. Kardeşlik duygularımız zayıfladıkça birbirimizden uzaklaşıyor ve yalnızlaşıyoruz. Hâlbuki Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimiz hadisi şeriflerinde, “Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” buyurarak Müslümanları tek vücuda benzetmektedir. Bizler de Filistin’deki kardeşlerimiz kan kusarken onların acısına ortak olmalı ve en azından bu mübarek Ramazan ayında onlar için gözyaşı döküp dua etmeliyiz.

Batı iki yüzünü bir kez daha gösterdi

Masum Gazzeli kardeşlerimize hunharca bomba yağdıran İsrail’i kınamayıp Filistin’i kınama gibi bir acziyet ve insanlık dışı mantığa bürünen başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin her zaman olduğu gibi yine ikiyüzlü bir politika sergilediği aşikardır. Kendilerinden olmayan herkese kin ve nefret kusan İsrail Devleti’ne arka çıkarak yaşanan soykırıma sessiz kalan başta ABD olmak üzere, AB, BM ve İKT bu tavırları ile açıkça soykırımın suç ortakları olmaktadırlar

 Kanın Durması İçin Ortak Tepki Şart

Dün olduğu gibi bugün de Ramazan Ayı’nı bile hiçe sayarak Müslüman kanı akıtmaktan büyük zevk duyan insanlığın yüzkarası İsrail Devleti ve onun akıttığı kana dur demek için başta insan haklarını temel alarak, dünyada barış ve huzuru korumak, ülkeler arasında çıkabilecek kültürel, ekonomik, toplumsal her türlü sorunu çözmek ve ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Birleşmiş Milletleri, ırk ayrımını, eşitsizliği ve sömürgeciliğin her çeşidini ortadan kaldırmak, Filistin halkının mücadelesini desteklemek ve onlara yardım etmek gibi kuruluş amacı olan İslam Konferansı Teşkilatı’nı, insani değerleri önceleyen ve bu değerlere sahip çıkan tüm halkları, doğruları ve gerçekleri tüm objektifliği ile ortaya koyacak ve 21. Yüzyılda yaşanan bu soykırımı tüm dünyaya haykıracak medyamızı, Gazzeli kardeşlerimize karşı hissiyatlarından şüphe duymadığımız halkımızı eli kanlı İsrail Hükumeti’nin bu vahşi soykırımına karşı duyarsız kalmamaya ve akan kanın durması için ortak tepki vermeye davet ediyoruz.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI