Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Ülkem için engel tanımıyorum projesi hedef yükseltti

Ülkem için engel tanımıyorum projesi hedef yükseltti
07 Şubat 2014 11:09
A+
A-

ulkemicin-Turgay Durak. Mustafa V. Koc. Oya Unlu Kizil

Mustafa v. Koç: “hem Koç topluluğu’nda hem de ülkemizde engelliler için duyarlılığı artırdık, şimdi hedef yüzde 100 farkındalık”

 Koç Holding; engellilerin iş ve sosyal hayata daha fazla katılmaları için fiziki şartların iyileşmesine destek verdiği, bu konuda toplumsal bilinç ve duyarlılığın yaratılmasını amaçladığı ”Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi”nin uygulama süresini projenin yarattığı etki ve gördüğü ilgi üzerine bir yıl daha uzatma kararı aldı. Projenin başladığı Mayıs 2012’den bu yana çalışanlar, şirketler ve bayi ağında büyük bir duyarlılıkla sahiplenilmesinden mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Çalışanlarımızın % 89’una Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri verildi. İki yıl dolmadan hedeflerimizin de üzerine çıktığımızı gördük. Bayi ağımız aracılığı ile 13 bin öğrenciye ulaştık. Şirketlerimiz yeni hizmet ve ürünlerle çalışmaları zenginleştirdi. Şimdi hedefimizi ileriye taşıyor ve bu eğitimlerde Topluluk içinde %100’e, ülkemizde de daha fazla kesime ulaşmayı istiyoruz. Ayrıca yeni işbirlikleri ile de projeyi tabana yaymaya devam ediyoruz.  Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile, Beylikdüzü İlçemiz, kaynaştırma eğitimi ve engelliler için iş okulu pilot çalışması ile örnek bir yaklaşımı modelleyecek. Engellilerin hayatına dokunan bu gibi farklı ve etkili uygulamalara dikkat çekerek bu konuya gereken duyarlılığın gösterilmesi için çağrı yapmaya devam kararı aldık” dedi.

  Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle başlattığı ”Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi”nin uygulama süresi bir yıl daha uzatıldı. Mayıs 2012’de başlayan ve iki yıl sürmesi planlanan projenin henüz iki yıl dolmadan ulaştığı başarı ve yarattığı etki dikkate alınarak, farkındalık eğitimleri ile oluşan bilinç üzerine işletmelerde fiziki şartların iyileştirilmesi ve engellilerin sosyal yaşama katılmasına imkan verecek ürün, hizmet ve sosyal sorumluluk çalışmalarını çeşitlendirmek ve artırmak için projenin Mayıs 2015’e kadar devam etmesine karar verdi. Amaç, projenin etki alanını genişleterek, toplumun tüm kesimlerinde benzer ivmenin yakalanmasına öncü olmak.

Mustafa V. Koç: “İki yıl dolmadan 68 bin Koç Topluluğu çalışanı, 13 bin öğrenci eğitim aldı”

Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin başladığı Mayıs 2012 tarihinden bugüne kadarki süreçte gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren ve projeyle ilgili 2014 yılı hedeflerini paylaşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, projenin hem Topluluk Şirketleri, Çalışan ve Bayileri, hem de toplum tarafından bu kadar kısa sürede böylesine büyük ilgi görmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. “Projeye başlarken süreyi iki yıl olarak belirlemiştik. Ancak hem çalışanlarımızda hem de başta çocuklar ve geleceğimizin teminatı olan gençler üzerinde büyük etki yarattığını gördük” diyen Mustafa V. Koç, iki yılda Koç Topluluğu çalışanlarının yüzde 70’ine Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri vermeyi amaçladıklarını belirterek şöyle devam etti: “Henüz iki yıl dolmadan çalışanlarımızın yüzde 89’una ulaştık. Topluluğumuza ait 34 şirkette ve Ülkem İçin Elçileri olan bayilerin liderliğinde toplam 35 ilde Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri düzenlendi. Bu eğitimlere bugüne kadar 68 bin Koç Topluluğu çalışanı, 13 bin öğrenci katıldı.Eğitimlerle çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim temsilcilerine de ulaştık. Onların da desteğiyle, projemiz toplumsal alanda da çok büyük destek gördü. Şirketlerimiz, yenilikçi fikirleri ile bu eğitimlerin amacına ulaştığını gözler önüne serdi. Engelleri kaldırmak için tüm paydaşlara çağrı yaptığımız projemizi bir yıl daha uzatma kararı aldık.”

Mustafa V. Koç: “Ne kadar kişi veya kurum eğitim alırsa toplumda o kadar çok farkındalık yaratacağımıza inanıyorum.”

Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ni çok önemsediğine de dikkat çeken, Mustafa V. Koç, şöyle devam etti: “Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri’ni çok önemsiyorum. Ne kadar kişi veya kurum eğitim alırsa toplumda o kadar çok farkındalık yaratacağımıza inanıyorum. Bu yıl daha çok sayıda ilde eğitim vererek projemize devam edeceğiz. Ayrıca Topluluk çalışanlarımızın da %100’ünün bu eğitimleri almasını sağlayacağız” dedi. Mustafa V. Koç, projeyle ilgili çalışmaların sadece eğitimle sınırlı olmadığını; şirketlerin, bayii ve mağazaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda da 64 farklı uygulamanın gerçekleştirildiğini kaydetti. Proje kapsamında bir yandan engelli çalıştırma konusunda yasal yükümlülükler takip edilirken, diğer yandan engellilere yönelik ürün ve hizmetler geliştirildiğini ifade eden Mustafa V. Koç, “Şirketlerimiz gerek birbirleriyle, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse de resmi kurumlar ile işbirliği içinde projeyi destekleyici 39 sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdiler” diye konuştu.

egitim4

Ülkem İçin Projesi için geliştirilen yaratıcı çalışmalara bir örnek: “Vehbi Koç Vakfı ile Yapı Kredi Ülkem için Fonu”

Her bir şirketin kendi sektör ve sorumluluk alanına göre yeni ürün ve hizmetler tasarlamasını ya da sosyal çalışmalar ile ilave destek vermesini amaçlayan projede şirketlerden gelen yaratıcı fikirleri sevinç ve gururla karşıladığını aktaran Mustafa V. Koç, sosyal çalışmalar kaspamında bugüne kadar toplam 13 okulun engelli dostu kılınmasına destek verildiğini ifade etti. Yaratıcı uygulama çalışmalarına bir örnek olarak, “Ülkem İçin Fonu”nu gösteren Mustafa V. Koç,  “Fondan sağlanan yönetim gelirini bağışlayan Yapı Kredi Bankası böylelikle Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile daha fazla okulun engelli dostu olmasına destek veriyor” dedi.

“Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile Beylikdüzü pilot bölge olacak”

Mustafa V. Koç, proje kapsamında Koç Holding’in Tohum Otizm Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptığını, bu çerçevede İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinin engelli ve özellikle otizmli öğrencilerin eğitim sisteminden tam anlamıyla faydalanabilmesi için pilot bölge seçildiğini açıkladı. Mustafa V. Koç, “Bu çalışma ile Beylikdüzü’nde yer alan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde görev yapan öğretmenlere bireyselleştirilmiş eğitim programları verilecek. İlçedeki ilköğretim okullarında da engelli ve engelsiz öğrencilerin birlikte eğitim görmesini öngören kaynaştırma eğitimi yaklaşımı üzerinde çalışılacak” dedi. Projenin sürdürülebilirliğini sağlayabilmek için formatörler yetiştirilmesi konusunda adımlar atılacağını aktaran Mustafa V. Koç, ilçedeki 20 okulda etkili kaynaştırma uygulamalarının eksikliğinin giderilmesi, kaynaştırma eğitimine yönelik olumsuz tutumların önlenmesi amacıyla okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katılacağı seminerler düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Birinciler ödüllerini Mustafa V. Koç’un elinden aldı

Öte yandan, Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri ile fark yaratan Koç Topluluğu Şirketleri ve bayileri arasından 2012 ve 2013 yılındaki çalışmaları ile öne çıkanlar Teşekkür Belgeleri’ni Mustafa V. Koç’un elinden aldı. Koç Topluluğu Şirketleri’nden Ford Otosan ve RAM Sigorta şirketler kategorisinde eğitimlere en fazla katılım oranları ile birinci oldu. Hatay’da gerçekleştirdiği eğitimler ile 4 bin kişiye ulaşan Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Ford Otosan Bayii Osman Ovalı da eğitim verilen iller arasında birinci oldu.

 

REKLAM ALANI