Dolar 32,5026
Euro 34,5398
Altın 2.497,12
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Üçüncü Türk-İngiliz CEO Forumu gerçekleştirildi

Üçüncü Türk-İngiliz CEO Forumu gerçekleştirildi
14 Ekim 2012 20:14 | Son Güncellenme: 14 Mayıs 2013 21:59
A+
A-

 

 

CEO’lar ticaret engelleri için çözüm önerilerini konuştu

 Türk-İngiliz CEO Forumu’nun üçüncüsü, İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green’in katılımıyla 12 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ve Vodafone Group CEO’su Vittorio Colao’nun eşbaşkanlıklarında gerçekleştirilen Türk-İngiliz CEO Forumu’nda, iki ülkenin önde gelen şirketlerinin CEO’ları, ticaret engellerinin ekonomik ilişkilerin gelişmesinde oluşturduğu sorunlar ve çıkış yolları üzerinde durdu.

 Eşbaşkanlıklarını Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ve Vodafone Group CEO’su Vittorio Colao‘nun yürüttükleri CEO Forum’un üçüncü toplantısı 12 Ekim’de İstanbul’da Sabancı Center’da düzenlendi. Türkiye-İngiltere ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “CEO Forum”, iki ülkenin üst düzey şirket yöneticilerini bir araya getirdi. Forum’da, Türkiye ve İngiltere arasındaki yatırımlar ve ticari ilişkilerin artırılmasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

CEO Forum Eşbaşkanı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, toplantıyla ilgili açıklamasında “Küresel ekonomi yeniden şekillenirken, ülkelerimiz arasındaki işbirliği daha da önem kazandı. İngiltere, hem siyasi, hem de ekonomik açıdan dünyada önemli role sahip olan bir ülke. Türkiye ise dinamik yapısı, ekonomik ve siyasi istikrarı, güçlü finans sektörü ile bir çekim merkezi konumunda bulunuyor. Bu kapsamda Türk-İngiliz dostluğunun sürekliliği ve gelişmesi büyük önem taşıyor. Aramızdaki ilişkinin yarının Avrupa bölgesi açısından da büyük önem taşıdığını düşünüyorum” dedi.

İçinde bulunduğumuz dönemde her iki ülke için de pozitif bir ivme ve büyük fırsatlar olduğuna işaret eden Suzan Sabancı Dinçer, “İki ülke arasında var olan pozitif ivmeyi sürdürülebilir ekonomik değer yaratan işbirliklerine dönüştürmemiz büyük önem taşıyor. CEO Forum toplantıları bu işbirliklerinin tohumlarını ekmektedir” dedi.

Sabancı Dinçer konuyla ilgili açıklamalarına “Forum’un Eşbaşkanı olarak, yoğun çalışmalarımızın meyvelerini almaya başlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Londra’da iki başarılı toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıların ardından, İstanbul’da ticari ilişkilerin daha da artırılmasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik çözüm önerilerini tartışmak gibi önemli bir hedef ile toplandık. Her iki ülkenin de, aradaki ticari engelleri belirleyip kaldırarak, rekabet güçlerinden hiçbir şey yitirmeyecekleri gibi kazanacak çok şeyleri olduğuna inanıyoruz” şeklinde devam etti.

CEO Forum Eşbaşkanı ve Vodafone Grubu CEO’su Vittorio Colao, “Türkiye,  son yıllarda dünyanın en cazip iş ortamlarından biri haline geldi. CEO Forum toplantıları iki ülke arasındaki olumlu işbirliğinin ekonomik değer yaratacak şekilde gelişerek devam etmesi adına memnuniyet vericidir. Forum üyeleri büyümenin ve yatırımların önünde halen aşılması gereken bazı gelişim alanları bulunduğu, ancak Türkiye’nin parlak bir  gelecek vaat ettiği konusunda hemfikirler” diye konuştu.

İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green: İş dünyası ve hükümetler yakın çalışmalı

İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green de, Türkiye’nin, İngiltere’nin ilişkilerini güçlendirmek istediği gelişmekte olan ekonomilerden biri olduğuna işaret ederek, “Bu istek, İngiliz şirketleri için de elverişli olan, Türkiye’nin etkileyici ekonomik performansı ve fırsatlarından kaynaklanıyor. Bu kazançlı bir ortaklık olabilir. Isteğimiz İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini 2015 yılına kadar ikiye katlamak ve İngiliz ve Türk iş dünyasının bu hedefe doğru ilerlemekte olduğunu görmekten çok mutluyum” dedi ve şöyle devam etti:

“CEO Forum’un, başta Türkiye Markası ve enerji konularında olmak üzere, çeşitli çalışma grupları oluşturarak bu konuda oldukça yol almış olduğunu görmekten çok etkilendim; ayrıca, mevcut durumun nasıl daha ileriye taşınabileceğinin tartışılmasını da memnuniyetle karşıladım. Eğer iş dünyası ve hükümetler yakın ilişki içinde çalışırlarsa, bu ülkelerimizi daha güçlü ve verimli ticari ilişkilere yönlendirir.”

CEO’lar iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin önündeki engelleri konuştu, öneriler geliştirdi

 Üçüncü CEO Forum katılımcıları, İngiliz CEO’ların hazırladığı, ticaret engellerine ilişkin raporu tartıştılar. Rapora ilişkin konu başlıkları arasında, Türk vergi sisteminin etkinliğini artırmak, Türkiye’de daha öngörülebilir bir yasal zemin oluşturmak, gümrük sürecinin düzeltilmesi ve büyümeyi tetikleyici teşvikler sağlama konuları yer aldı.

İki ülke arasındaki ticaretin artırılması için karşılıklı yatırımların da önemine değinen CEO’lar, bu konularda yürütülen çalışmaları ve potansiyel fırsatları da konuştular.

Üçüncü CEO Forum’a iki ülkeden toplam 16 kuruluş katıldı

 Türk-İngiliz CEO Forumu, ilk defa 2011 Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron’ın katılımlarıyla Londra’da toplandı.

Türk-İngiliz CEO Forumu’nun üçüncü toplantısına toplam 16 kuruluş katıldı. Türkiye’den Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Gürmen Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, THY CEO’su Temel Kotil, Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Vodafone CEO’su Serpil Timuray, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Vestel CEO’su Ömer Yüngül, Akkök Grubu CEO’su Mehmet Ali Berkman ve İngiltere’den Vodafone Group Services Limited CEO’su Vittorio Colao, HSBC Turkey CEO’su Martin Spurling, WPP plc CEO’su Sir Martin Sorrell, Arup Group Yönetim Kurulu Üyesi ve MEA Direktörü Ian Gardner, Rolls Royce Uluslararası Direktörü Michael Shipster, BP Türkiye Başkanı Bud Fackrell, Tesco Kipa CEO’su Jeff Adams, Rolls-Royce Türkiye CEO’su Patrick Regis ve Vodafone Grup Dış İlişkiler Direktörü Matthew Kirk katıldılar.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: