Dolar 32,5104
Euro 34,9876
Altın 2.436,44
BİST 9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Tuzla ulaşım projeleri ile dikkat çekiyor!

Tuzla ulaşım projeleri ile dikkat çekiyor!
28 Şubat 2018 14:51 | Son Güncellenme: 02 Mart 2018 14:54
A+
A-

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Tuzla, son yılların dikkat çeken ilçeleri arasında geliyor. Emlak piyasasının yıldızı parlayan ilçelerinden Tuzla, konut yatırımlarında büyük bir ivme kaydetti.

Tuzla’nın marina, yeni üniversiteler, bankacılık operasyon merkezi ve yeni konut yatırımları bölgenin değerlenmesini sağlayan en büyük etkenlerden oldu. Özellikle Tuzla’da 2015 yılında 1 milyar TL’lik yatırımla inşa edilen marina projesi bölgenin hareketlenmesini sağladı.

Tuzla ulaşım projeleri ile dikkat çekiyor!

Güçlenen sanayisiyle Tuzla’da metro ve Havaray gibi ulaşım projeleri konut fiyatlarını artırdı. İlçenin TEM ve D100 karayoluyla, deniz ve raylı sistemle direkt bağlantıya sahip olması bölgeyi ön plana çıkarıyor. Ulaşım olanaklarının fazla olması bölgenin en büyük avantajlarından. Ayrıca Gebze ve Tuzla ilçelerini bağlayacak metro hattı projesinin ön yeterlilik ihalesi gerçekleşti. 4 buçuk yıl sürmesi planlanan metro tamamlandığında Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak. Tuzla, yeni ulaşım projeleri ve artan markalı konut projeleri ile gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağında. Peki, Tuzla satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Tuzla’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Tuzla satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Tuzla satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.23 azalış gösterdi. Tuzla ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 55 TL oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Tuzla satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 229 bin 117 TL ile maksimum 381 bin 861 TL arasında değişirken ortalama konut satış fiyatı 305 bin 489 TL olarak belirtiliyor.

Tuzla kiralık daire fiyatları ne kadar?

Tuzla’da İstanbul Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Okan Üniversitesi olmak üzere toplam dört üniversitenin kampüsü bulunuyor. Üniversite kampüslerinin fazla olması bölgede kiralık daire talebini artıran unsurların başında yer alıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Tuzla kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için 962 TL ile 1.604 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.283 TL olarak gösteriliyor. Tuzla’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor.

Tuzla İstasyon Mahallesi’nde konut fiyatları artıyor!

Tuzla’da satılık konut fiyatı en çok artan mahallerinin başında İstasyon geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, İstasyon satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.03 artış gösterdi. İstasyon Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 888 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 27 yılı buluyor. İstasyon’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 291 bin 582 TL ile 486 bin TL arasında değişiyor.

Tüm Tuzla satılık daireler için tıklayın

REKLAM ALANI