Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

TÜRKLİM Kariyer Port Projesi’ni tamamladı

TÜRKLİM Kariyer Port Projesi’ni tamamladı
12 Haziran 2013 09:29
A+
A-

kaan-gurgenc

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği tarafından yürütülen, Model Mesleki Yeterlik ve Personel Belgelendirme Merkezi kurulum çalışmaları tamamlandı. Projenin tamamlanması dolayısıyla bir toplantı düzenleyen TÜRKLİM, katılımcılara projenin detayları hakkında bilgiler verdi.

2008 yılında başlanan projenin temeli, TÜRKLİM ile Mesleki Yeterlilik Kurumu  (MYK) arasında limancılık mesleğine yönelik Ulusal Meslek Standartlarının (UMS)  hazırlanması için yapılan anlaşmaya dayanıyor. TÜRKLİM’in MYK tarafından Meslek Standartları hazırlamak için akredite edilmesinden sonra, limancılıkla ilgili meslek yelpazesi hazırlandı ve meslekler tespit edilerek ilk aşamada 9 Meslek Standart’ı hazırlandı. Bu çalışmalara paralel olarak, MYK ile Eylül -2010’da hazırlanan standartlara dayalı olarak ulusal yeterliliklerinin TÜRKLİM tarafından hazırlanması konusunda sözleşme imzalandı.

Ulusal Yeterliliklerin hazırlanması çalışmalarına başlamadan önce Türkiye’de Mesleki Yeterliliklerin oluşturulmasını desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen VOC-TEST Projesi Hibe Programı için TÜRKLİM tarafından Kariyer – Port: ”Model Mesleki Yeterlik Ve Personel Belgelendirme Merkezi Kurulması”  adı verilen bu proje hazırlanarak hibe programına başvuruldu ve 23 Mart 2011 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme yaparak projeye başlandı.

Bu proje ile bu sektörde hali hazırda çalışıp bir yeterlik belgesine sahip olmayanlar ile, limancılık sektörüne girmek isteyenlerin mesleki niteliklerini belgelendirebilecekleri bir Sınav ve Belgelendirme Merkezi kurulması hedeflendi.

Projenin genel hedefi

Proje hedefleri ve kapsamı hakkında bir konuşma yapan TÜRKLİM Başkanı Kaan Gürgenç, “Proje kapsamında, liman işletmeciliği faaliyet alanında hâlihazırda çalışan ve ileride bu iş kolunda çalışacak olan işgücünün mesleki niteliklerini MYK tarafından tanımlanmış meslek standartları ve ulusal yeterliklere uygun olarak, TÜRKAK ve MYK tarafından akredite olmuş sınav ve belgelendirme merkezleri yoluyla belgelendirerek ülkemizde faaliyet gösteren liman işletmelerinin ulusal ve küresel pazarda rekabet güçlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Gürgenç, aynı zamanda  bu iş kolunda çalışan ve çalışacak olan işgücünün mesleki niteliklerini uluslararası standartlarda geçerli ve güvenilir bir sistem içinde ölçüp belgelendirerek, bu iş kolunun nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına ve ulusal ve küresel pazarlarda rekabet ve işgücü mobilizasyonuna katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Projenin özel bir hedefi de olduğunu ifade eden Gürgenç, “TÜRKLİM tarafından meslek standartları hazırlanan ve MYK tarafından onaylanarak resmi gazetede yayımlanan meslek alanlarında hizmet verecek TÜRKAK ve MYK tarafından akredite olmuş sınav ve belgelendirme hizmeti veren bir Mesleki Yeterlik ve Belgelendirme Merkezi (KARİYER-PORT) kurmak ve işletmektir” şeklinde konuştu.

Cengiz TEPEBAŞ

kariyerport-2 kariyerport-5 kariyerport-6

REKLAM ALANI