Dolar 32,3669
Euro 34,9579
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak ‘Yıldızlı Projeler’ belirlendi

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak ‘Yıldızlı Projeler’ belirlendi
28 Nisan 2018 11:31
A+
A-

 

Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen 10’uncu Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları belli oldu. 500’e yakın projenin başvurduğu yarışmada, üç kategoride dokuz proje ödüle layık görüldü.

Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada ürünlerden verimli çıktı alabilmek için nitelikli insan yetiştirebilmenin önemine dikkat çekerken, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, start up dostu bir çatı altında girişimciliği desteklediklerini söyledi.

“Fikrini geleceğe taşı” sloganı ile bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması’na 500’e yakın proje başvururken, yapılan değerlendirme sonucu, üç kategoride 22 proje finale kaldı. Proje sunumlarının ardından, ödüle layık görülen dokuz proje şöyle sıralandı:

Öğrenci kategorisi

Interactive Experiments – Alpay Sabuncuoğlu

Basit bir yöntem ile tungsten karbür ve milli servet bor katkılı radyasyon zırhlayıcı polimer kompozit malzemelerin üretimi- Alparslan Erol

Hayvanlarda devamlı ateş takip sistemi ve entegre nörolojik EEG sistemleri – Ahmet Cabir

Start up kategorisi

Zeytin çekirdeği atığından antimikrobiyal ve doğada kısa sürede kaybolan çevreci biyoplastik üretimi – Duygu Yılmaz

Aşılama ve tüp bebek tedavi yöntemlerinde sperm hızını artırmaya yönelik serotonin etken maddeli ürün geliştirilmesi – Yasemin Yılmazer

Compocket – Burak Deniz

Akademisyen kategorisi

Fizyoterabot/W1: Üst uzuvların rehabilitasyonuna yönelik terapatik egzersiz robotu-Doç. Dr. Erhan Akdoğan

Acil hasta transferinde hastayı darbelerden korumaya ve konforunu arttırmaya yönelik ambulans içi pasif ve aktif süspansiyon sistemleri tasarımlarının geliştirilmesi – Dr. Mehmet Hakan Demir

FDM (Fused Deposition Modeling) üretim yöntemi kullanılarak kompozit kemik modeli üretimi – Dr. İbrahim Mutlu

Silikon Vadisi’nde yatırımcılarla buluşacaklar

Yarışmada dereceye giren proje sahipleri, para ödülünün yanı sıra Yıldız Kuluçka da yer alma fırsatı, Yıldız Prototip Atölyesini kullanma hakkı ödüllerini kazandılar. Tüm bu ödüllerin yanı sıra Start up kategorisi birincisi Starcamp Girişimci Hızlandırma Programı ile Amerika Silikon Vadisi’ne giderek yatırımcılarla bir araya gelecek.

“Doğru zamanda doğru yatırım girişimi yaşatır”

Etkinlikte ayrıca “Girişimcilik ve İnovasyon” konulu bir de panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Argecon CEO & ENTREN Kurucu Başkanı Erdem Dereli’nin üstlendiği panelde konuşan Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Kurucusu ve Ağ Başkanı Mehmet Buldurgan, doğru zamanda doğru yatırımın girişimi yaşatacağını söyledi. Buldurgan girişimcilere, “Mutlaka bir kuluçka merkezinde yer almalı, çalışacağınız kalifiye mentörler ile projenizi daha ileri noktalara taşımalısınız. Yatırımcı ile görüşmekten korkmayın, kısa tanıtıcı sunumlar ve iş planları hazırlayın” tavsiyesinde bulundu.

Diğer bir panelist Lala Eğitim Kurucu Ortağı Eray Erdoğan, “Bir start up, fikrine körü körüne bağlı olmamalı, esnek olmalı, girişimci olarak geri bildirime açık olursa ürününü pazarda daha rahat sunabilir, satabilir” diye konuşurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri Müdürü Kübra Bayraktar Şişman, “İBB olarak şehrimize çözüm sağlayan projeler üretiyoruz ve bu tarz fikirler üretebilecek kişiler ile daha da büyümek hedefindeyiz” dedi. THY Kurumsal İnovasyon Uzmanı Emre Dalarslan ise “Girişimci olamıyorsanız, çalıştığınız şirkette kurumsal girişimci olun” çağrısını yaptı.

REKLAM ALANI