Dolar 32,5611
Euro 34,7000
Altın 2.517,24
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünleri bu fuarda

Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünleri bu fuarda
18 Kasım 2014 15:44 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2014 15:45
A+
A-

teknoMÜSİAD’ın düzenleyeceği fuarda Türkiye’nin teknoloji ürünleri görücüye çıkacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) “15. Uluslararası Fuarı” kapsamında düzenlenecek “Yüksek Teknoloji Fuarı”nda Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünleri görücüye çıkacak.

İstanbul’da iki yılda bir düzenlenen ve Asya’dan Avrupa’ya, Ortadoğu’dan Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki şirketlerin ve iş adamlarının katıldığı ve Anadolu Ajansı’nın “Global İletişim Ortağı” olduğu MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 26-30 Kasım tarihlerinde 15. kez düzenlenecek.

Dernek’ten yapılan açıklamaya göre, bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcının stantlarıyla yer alacağı fuar, 102 ülkeden 7 bin iş adamını ve 200 bin ziyaretçiyi, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek.

Türkiye’nin teknolojik ürünlerini dünya pazarları için görücüye çıkaran fuar, Türkiye’nin teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı kapsamında yüksek teknoloji ve katma değerli üretimin ve milli savunma, milli uçak, milli araba, milli tren ile MİLGEM projelerinin alt yapısının oluşturulmasının, Türkiye’nin kalkınması ve hedeflerine ulaşabilmesi noktasındaki önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

DÜNYA VİTRİNİNE İLK DEFA ÇIKACAK

Fuarda yer alacak Türkiye’nin büyük teknoloji şirketleri, yeni ürünlerini dünya vitrinine ilk defa çıkaracak. Meteksan Savunma, yeni ürettiği radar sisteminin tanıtımını fuarda gerçekleştirecek. Kale-Baykar, Türkiye’nin ilk jet motor prototipini fuara getirecek. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) milli piyade tüfeğini ilk defa sivil bir fuarda tanıtırken, Turkcell genç yazılımcılara yönelik “Geleceği Yazanlar” projesi ile Roketsan roket sistemleri ile Avea ise beş yeni teknolojisiyle fuarda yer alacak.

CEO’LAR SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRECEK

Fuar kapsamında düzenlenecek CEO Forum toplantılarında Türkiye’nin büyük teknoloji firmalarının üst yöneticileri, ülkenin teknolojik büyümesi ve gelişmesi hakkında sunumlarını paylaşacak. Turkcell, Avea, TAI, Meteksan ve Türksat gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı CEO Forum toplantıları, 27-30 Kasım tarihlerinde CNR ExpoSalon 8’de gerçekleştirilecek.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI