Dolar 32,3656
Euro 34,9702
Altın 2.326,16
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’nin teknoloji tutkunu Güneydoğu Anadolu!

Türkiye’nin teknoloji tutkunu Güneydoğu Anadolu!
02 Ocak 2018 11:25
A+
A-

Türkiye nüfusunun yüzde 26,5’ini oluşturan 21 milyon kullanıcı, e-ticaret kanalları üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Alışveriş severlerin ilgi gösterdiği kategorilerin başında ise teknoloji ürünleri yer alıyor. Ortalama sepet tutarı 900 TL’yi bulan yılda yaklaşık 100 bin siparişi Türkiye’nin 81 iline ulaştıran incehesap.com’un verilerine göre, 1050 TL’lik alışveriş ortalaması ile başı Güneydoğu Anadolu Bölgesi çekiyor. Ülke genelinde en çok rağbet edilen teknolojik ürün kategorisinde ise televizyon öne çıkıyor. 

Dünyanın her geçen gün daha fazla dijitalleşme eğilimi göstermesi ile paralel olarak online platformları kullanarak alışveriş yapan kullanıcıların sayısı artıyor. Türkiye’de internet erişimine sahip olan 48 milyon kişinin yüzde 43’ü elektronik ticaret kanalları üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Kullanıcılara daha fazla ürün seçeneğine ulaşma, ürün özellikleri ile fiyatlarını kolay bir şekilde karşılaştırma ve tek tık ile sipariş oluşturma imkanı sunan e-ticaret dünyasının en çok talep gösterilen kategorilerinden birini ise teknolojik ürünler oluşturuyor.

Gaziantepliler teknolojiye düşkün

Teknoloji odaklı e-ticaret sitesi incehesap.com’un verilerine göre, teknoloji ürünlerine en çok rağbet gösteren ilk üç bölge Marmara, İç Anadolu ve Ege Bölgesi. Bu sıralamaya göre altıncı konumda yer alan Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise en yüksek ortalama sepet tutarını oluşturarak ilk sırada yer alıyor. 1050 TL’lik ortalama sepet tutarına sahip Güneydoğu Anadolu’yu, 940 TL ile Marmara ve 910 TL ile Doğu Anadolu Bölgesi takip ediyor. Bu bölgelerin en çok teknolojik ürün satın alan illerini ise Gaziantep, İstanbul ve Malatya oluşturuyor.

Türkiye’nin yıldızı: Televizyon

Ülke genelinde en çok televizyon kategorisi ilgi görüyor. Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu bölgeleri tercihini televizyondan yana kullanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi 49+ inç seçimi ile en büyük ekranlı televizyon satın alımını gerçekleştirirken, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi 28-32 inç arasında yer alan boyutlarla yetiniyor.

Marmara Bölgesi bilgisayar tutkunu

incehesap.com üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların tercihleri baz alınarak hazırlanan istatistiklere göre İstanbul, hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar satışının en fazla yapıldığı il. Masaüstü bilgisayar tercihinde ikinci sırayı Bursa alırken, dizüstü bilgisayarlarda ise İstanbul’u Ankara takip ediyor.

 

REKLAM ALANI