Dolar 32,4958
Euro 34,6084
Altın 2.477,26
BİST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

‘Türkiye’nin “işçisizlik problemi” var’

‘Türkiye’nin “işçisizlik problemi” var’
24 Ağustos 2014 17:40 | Son Güncellenme: 24 Ağustos 2014 17:47
A+
A-

işçisizlikÜretimde çalışacak nitelikli insan bulmakta zorlandıklarını söyleyen Sanayi Bakanı Işık, “Üretim yapıyoruz ama şu anda Türkiye’nin ‘işçisizlik problemi’ var” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Artık üretim yapıyoruz ama üretimde çalışacak nitelikli insan bulmakta zorlanıyoruz. Sanayi Bakanı olarak, şu anda Türkiye’nin bir işsizlik problemi varsa bir de ‘işçisizlik problemi’ var” dedi.

Gebze ilçesinde, Beylikbağı Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi’nde, burasının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Işık, Pembegüllü’nün ilçede zor koşullarda hizmet verdiğini belirterek, merkeze onun adının verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

“Nitelikli insan bulmakta zorlanıyoruz”

Gebze’de, sanayide nitelikli personel bulmakta zorlandıklarını aktaran Işık, “Meslek kursları açıyoruz. Artık üretim yapıyoruz ama üretimde çalışacak nitelikli insan bulmakta zorlanıyoruz. Sanayi Bakanı olarak, şu anda Türkiye’nin bir işsizlik problemi varsa bir de ‘işçisizlik problemi’ var. İşsizlik problemimizin temelinde de eğitimsizlik var” değerlendirmesinde bulundu.

“Artık çok güçlü bir Cumhurbaşkanı ve güçlü bir Başbakan var”

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından Türkiye’de yeni bir dönem başladığını belirten Işık, şöyle konuştu:

“Artık çok güçlü bir Cumhurbaşkanı ve güçlü bir Başbakan var. İnanıyorum ki 2015 seçimlerinde sizler desteğinizi devam ettirirsiniz, 2019’a kadar güçlü bir iktidar size hizmet etmeye devam eder. Bunlar şunun için önemli; dünyanın hızlı gittiği dönemlerde Türkiye maalesef siyasi istikrarsızlık, iç karışıklıklar, kardeş kavgaları sebebiyle çok zaman kaybetti. Dünyanın koştuğu dönemde biz yürümekte bile zorlandık. O zaman fark açıldı. Son 12 yılda dünya yürürken biz koşuyoruz. Mesafeyi her geçen gün kapatıyoruz. Koşunun devam etmesi için istikrarın devam etmesi lazım.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI