Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Türkiye’nin ilk Açık İnovasyon Kampı Hack’n Break İzmir’de Başlıyor

Türkiye’nin ilk Açık İnovasyon Kampı Hack’n Break İzmir’de Başlıyor
14 Haziran 2016 15:45
A+
A-

HacknBreak

İzmir bu yaz ilki gerçekleşecek olan Hack’n Break ile teknoloji, tasarım, eğitim, çevre ve toplum konularına odaklı, eğlence ve rekabet dolu bir “açık inovasyon” kampına ev sahipliği yapacak. Etkinlik kapsamında geliştirici, tasarımcı, girişimci ve start-up’lardan oluşan genç, üretken ve yaratıcı bir kitle, hem kültürel aktivitelere katılacak hem de hackathonlarda kıyasıya bir mücadele vererek, fikir ve girişimlerini kurumlarla yatırımcılara sunma imkanı bulacak.

20-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleşecek olan Hack’n Break, gerçek hayat problemlerine çözüm üretmek amacıyla, tasarım ve teknoloji yaklaşımlı çözümler geliştirme motivasyonuna sahip, inovatif düşünen, tasarlayan, üreten ve geliştiren farklı disiplinlerdeki insanları, “rekabet” duygusuyla bir araya getirecek.

İzmir’de rekabet dolu bir inovasyon kampı

Bir hafta sürecek ve katılımcılara rekabet dolu anlar yaşatacak olan Hack’n Break’te, aynı zamanda tasarım ve yeni fikir geliştirmeye yönelik maratonlar (ideathon), workshop, eğitim ve teknoloji girişim sunumları da yer alacak. Başarılı bulunan fikirler, mentor desteği ile iş modeli ve teknik fizibilite açısından iyileştirilecek; ardından kurumsal yatırım yöneticileri ve melek yatırım ağı temsilcileri tarafından değerlendirilecek. Bunların yanı sıra gerçekleştirilecek olan sosyal ve kültürel aktiviteler ile hem katılımcılara hem de mentor ve yatırımcılara değerli bir hafta sunulacak.

Yatırımcılar bu yaz tatil rotasını İzmir Hack’n Break’e çeviriyor

Türkiye ve Avrupa’dan çeşitli sivil toplum kuruluşları, teknoloji grupları, mentor networkleri ve melek yatırım ağları tarafından aktif olarak desteklenen etkinlik, nesnelerin interneti (IoT), elektrikli araçlar, akıllı ev, akıllı şehirler, lojistik, sanal/artırılmış gerçeklik, sinir bilim, robotik, tarım-yiyecek-içecek teknolojileri, oyun ve oyunlaştırma, finans teknolojileri, büyük veri, bulut bilişim gibi inovasyona dayalı çözüm desteğine ihtiyaç duyan alanlarda, yerli ve yabancı şirketlerin sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Pek çok ilki barındıracak olan etkinlikte, çevre, sürdürülebilirlik ve temiz teknoloji gibi sosyal inovasyon konuları merkezde olacak.

REKLAM ALANI