Dolar 32,5065
Euro 34,9070
Altın 2.425,83
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”
18 Nisan 2023 00:38
A+
A-

MTM araştırmasına göre, Türkiye’de sürdürülebilirlik konusu hakkında yapılan haberler, Mart 2023 boyunca oldukça önemli bir yer tuttu. Bu haberlerin en çok konuşulanı ise 6 Şubat’taki depremde kaybedilenler anısına ışıkların kapatılmasıyla gerçekleştirilen “Dünya Saati Etkinliği” oldu.

Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, sürdürülebilirlik konusu Türkiye’de giderek artan bir öneme sahip. Bu yıl Mart ayında Türkiye’de 41 bin haber sürdürülebilirlik konusuyla ilgili yapıldı. Bu haberler arasında en çok konuşulanı ise doğa kaybına dikkat çekmek için 6 Şubat’taki depremde kaybedilenler anısına düzenlenen “Dünya Saati Etkinliği” oldu. Bu etkinlik, Türkiye’de birçok yerde ışıkların kapatılmasıyla gerçekleştirildi ve doğal kaynakların korunması konusunda toplumsal farkındalık yaratmak için önemli bir adım atıldı.

Sürdürülebilirlik Raporları

Dünyada yaşanan iklimsel ve çevreyle ilgili değişimlerin etkileri sürdürülebilirlikle ilgili farkındalığı ve buna yönelik faaliyetleri de arttırmıştır. Toplumun hemen her kesiminde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi konusu, artık birçok boyutuyla ele alınmaktadır. Biz de, Dünya kaynaklarının ve çevrenin insan faaliyetleri sonucu tükenme sınırına doğru ilerlediği; ancak doğanın sunduğu kaynakların kendiliğinden yenilenebilmesine olanak tanıyacağı ve değişime katkı sağlayacağı inancıyla “Sürdürülebilirlik” ile ilgili konu ve içerikleri yakın takibe aldık.

Bu bakış açısıyla hazırladığımız “Sürdürülebilirlik Gündemi ve Sürdürülebilirlik Raporu” çalışmamızda; sürdürülebilirlik anlayışının yaygınlaştırılmasına kaynak oluşturmayı, sürdürülebilirlik modeline geçiş yapmış işletmelerin veya kurumların faaliyetlerine yönelik içerikler ile buluşturmayı ve sürdürülebilirliğe yönelik gündemden haberdar etmeyi amaçlıyoruz.

“Sürdürülebilirlik Gündemi ve Sürdürülebilirlik Raporlarında” hangi konuları bulacaksınız?

·         Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde yapılan çalışmalar

·         Sürdürülebilirliğe dair kamusal uygulamalar

·         Sektörlere dair projeler, katkılar, değerlendirmeler

·         Kurum ve Markaların Sürdürülebilirlik faaliyetleri, raporları

·         Türkiye ve Dünyada Sürdürülebilirlik Gündemleri

 

REKLAM ALANI