Dolar 32,5671
Euro 35,0146
Altın 2.428,17
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri ödüllerini aldı

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri ödüllerini aldı
20 Mart 2013 15:59
A+
A-

Adecco-Capital odul toreni

İnsan kaynakları çözümleri markası Adecco ile Capital Dergisi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2012” araştırması bu yıl da Turkcell’in zaferiyle sonuçlandı. İkinciliği Garanti Bankası alırken, üçüncülüğe Coca-Cola değer bulundu. “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2012” araştırmasında dereceye giren şirketlere ödülleri Conrad Oteli’nde düzenlenen özel bir gecede verildi.

Capital’in 13 yıldır düzenlediği “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2012” araştırmasında dereceye giren şirketlere ödülleri Conrad Oteli’nde düzenlenen özel bir gecede verildi. Araştırma ve ödül töreninin ana sponsorluğunu, 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da Adeccoüstlendi. Araştırma ve tören gecesine, Qatar Airways, Shell&Turcas ve T-Systems destek sponsor olarak katkıda bulundu. Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rauf Ateş’in konuşmasıyla başlayan ödül töreninde konuşan Adecco Türkiye Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü Tibet Eğrioğlu, “Ülkemizde büyüme hedeflerini hızlandırmak, işsizliği azaltmak istiyorsak, rafta bekleyen  “Geçici İş İlişkisi” gibi kanunların biran evvel hayata geçirilmesi gerekir” dedi.

En Beğenilenler’in zirvesinde, son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da Turkcell yer aldı. 2010 yılından bu yana ikinciliğini koruyan Garanti Bankası’nı bu yıl üç basamaklı bir sıçrama ile Coca Cola takip etti. GfK Türkiye tarafından gerçekleştirilen araştırma 500’ün üzerinde sektörden 1.555 orta ve üst düzey yöneticinin katılımıyla yapıldı. Turkcell, Garanti Bankası ve Coca-Cola’yı zirveye taşıyan kriterler arasında “Bilgi ve teknoloji yatırımlarıfinansal sağlamlıkiletişim ve pazarlama yönetimiuluslararası pazarlara entegrasyon,pazarlama ve satış stratejileri” yer aldı.

Süreyya Ciliv: Yapacak çok işimiz var

Birincilik ödülünü alan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “6 yıldır üst üste aldığımız bir başarı. Mükemmel, süper bir müşteri deneyimi sunmaya çalışıyoruz. Bütün takım bunun üzerinde çalışıyor. Türkcell’in başarısında çok büyük bir insan emeği var.” dedi.  Operasyonel mükemmeliyete çok önem verdiklerini kaydeden Ciliv, şunları söyledi:
“Her bir müşteriyi tekrar kazanmak için her bir elamanımız çalışıyor. Takım olarak başarıya ve inovasyona çok önem veriyoruz. Türkiye’ye çok inanıyoruz. Önümüzde çok güzel günler var. Burada Türkiye’nin güzide firmaları var. Çoğu bizim müşterilerimiz. Onlarla teknoloji ve inovasyonu kullanarak Türkiye ekonomisine katkısı olacak daha güzel işler yapacağız. İnovasyonla çok çalışmakla daha yapacak çok işimiz var.”

Ergun Özen: Bankacılık kolay kolay beğenilmiyor
İkincilik ödülünü alan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise, bankacılığın kolay kolay beğenilmediğini anımsatarak, “En beğenilen şirketler arasında girdik. Beğenilmek çok güzel bir şey” dedi. Ödül için Garanti ailesine teşekkür eden Özen,”Parayla uğraştığınız zaman işler daha zor oluyor. Biz de müşteri odaklı modeller benimsiyoruz” ifadesini kullandı.
Üçüncülük ödülünü alan Coca Cola Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan da, Türkiye’nin en çok beğenilen üçüncü şirketi olarak ödül almalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Gecede  41 ödül verildi

Bu yıl, 38 ayrı sektörden toplam 114 şirket “En Beğenilenler” listesinde yer aldı. Gerçekleştirilen ödül töreninde sektör birincileri ve ilk üçe giren şirketlere toplam 41 ödül verildi. Her sektörden üçer şirketin listeye girdiği araştırmada ayrıca sektör farkı gözetmeksizin en beğenilen 20 şirket de belirlendi. “En beğenilen 20 şirket” arasında Arçelik dördüncü, Koç Holding beşinci sırada yer aldı. Koç Holding’i sırasıylaUnileverTürkiye İş BankasıProcter&GambleEczacıbaşı TopluluğuTürk Hava YollarıDoğuş Grubu, MicrosoftSabancı HoldingBorusan HoldingÜlkerTüpraşMercedes- Benz Türk,  VodafoneAkbank ve BSH izledi.

Gecede konuşma yapan Adecco Türkiye Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü Tibet Eğrioğlu, Türkiye’nin 2023’e kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini hatırlatarak “Büyük ekonomi olmak elbette çok önemli ancak bu büyüklüğü tabana yaymak daha da önemli. Kişi başına gelirin artması dünya tarihinde istisnasız 2 oluşum gerçekleştiğinde çok daha kolaylaşıyor; birincisi kişi başına harcanan eğitim miktarı arttığında, ikincisi bir ülkedeki istihdam arttığında. Biz Adecco olarak tüm dünyada ve ülkemizde istihdamın artmasına yardımcı olan bir kuruluşuz. Dünyada yaklaşık 700 bin kişiye iş sağlıyoruz. Türkiye’de yılda 4,500 kişiye iş bulmasına yardımcı oluyoruz. Eğer ülkemizde bu büyüme hedeflerinin tabana yayılmasını hızlandırmak, işsizliği azaltmak istiyorsak, o zaman dünya standartlarına uygun, hazır bir şekilde rafta bekleyen  “Geçici İş İlişkisi” gibi kanunların biran evvel hayata geçirilmesi gerekir” dedi.

 

REKLAM ALANI