Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri ödüllerini aldı!

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri ödüllerini aldı!
27 Nisan 2017 10:25
A+
A-

Spring Professional Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında dereceye giren şirketlere, görkemli bir törenle ödülleri verildi.

Capital Dergisi tarafından ve Spring Professional ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması sonuçlarına göre dereceye giren şirketler, 26 Nisan 2017 Çarşamba akşamı Conrad İstanbul’da düzenlenen özel bir gecede ödüllendirildi.Araştırma ve ödül törenine T-Systems ve Zenna Danışmanlık da co-sponsor olarak destek verdi.

Capital Dergisi’nin büyük araştırması “TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETLERİ”, 16’ncı kez yapıldı ve sonuçları Aralık 2016’da kamuoyuyla paylaşıldı. Yıllar itibariyle sonuçları iş dünyası tarafından merakla beklenen bir çalışmaya dönüşen , “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması kurumsal itibar konusunda yapılan araştırmaların da öncülüğünü üstlenmiş durumda.

Capital’de yayınlanan dev araştırmada Türkiye’nin en beğenilen ilk 20 şirketi ve 38 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi açıklandı. Ödül töreninde de Türkiye’nin en beğenilen ilk 3 şirketine ve 38 sektörün birincilerine ödülleri takdim edildi.

Araştırma kapsamında iş dünyasını temsilen 500’ün üzerinde şirketten 1.584 yöneticiye ulaşıldı. 3 ay boyunca saha çalışması süren araştırma, online anket tekniği kullanılarak gerçekleştirildi. Türkiye’nin en beğenilen 20 şirketi, araştırmaya katılan tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken 38 sektörün en beğenilen şirketleri de sadece ilgili sektörün temsilcilerinin yanıtlarıyla belirlendi. Ankete katılan yöneticilerden “kendi şirketi dışında” hem Türkiye’nin hem sektörlerinin en beğenilen şirketini seçmeleri istendi. Araştırma sonucunda iş süreçlerini ve şirketlerin sürdürülebilirliğini etkileyen 19 kriter bazında ilk 10 şirket de sıralandı.

Beğenilmenin Sırrı

“Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri 2016” araştırmasında Koç Holding liderliğini korudu. İkinci ve üçüncülükte ise yoğun mücadele yaşandı. Arçelik, Turkcell’i yerinden ederek ikinci sıraya yerleşirken bir basamak yukarı çıkan Unilever de üçüncülük koltuğuna oturdu. En dikkat çeken sonuç ise yıllardır listede ya birinci ya da ikinci en beğenilen şirket olan Turkcell’in 6’ncılığa gerilemesi oldu.

Bu yılın başka bir çarpıcı sonucu da bir şirketin beğenilmesini en fazla etkileyen kriterlerden “kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilme” kriterinin diğerlerinden net bir şekilde ayrışması oldu.

Sonuçlara göre itibarın sırrı tek bir formüle bağlı değil. Araştırmanın zirvesindeki şirketlerin ön plana çıktığı beğenilme kriterleri arasında “kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilme”, “çalışan memnuniyeti”, “müşteri memnuniyeti”, “güvenilir şirket olma”, “ürün veya hizmet kalitesi”, “çalışanına sunduğu sosyal imkanlar, haklar ve ücret politikası” ve “bölgeye, ekonomiye iş gücü ve yatırımları ile katkısı” yer alıyor. Şirketler özellikle bu kriterlerde gösterdikleri başarıyla en beğenilenler arasına giriyorlar.

Şirketler için eşsiz bir ölçüm yöntemi

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü
M. Rauf Ateş şunları söyledi:

“Capital dergisi olarak her yılın mayıs ayında AWARDS adıyla, şirketlerin ödüllerini ve onun arkasındaki stratejiyi paylaştıkları bir Özel Dergi yayınlıyoruz. Ödüle götüren başarı öykülerinin anlatıldığı bu ek, her yıl artan bir ölçüde ilgi görüyor. Bu yıl tüm zamanların en iyi ilgi düzeyini yakaladık. Tahminim, bunun artacağı yönünde… Çünkü şirketler dünyasında ödüllerin yeri ve önemi giderek artıyor. Pazarlamanın ve itibar yönetiminin ayrılmaz bir parçası haline geliyor. En Beğenilen Şirketler de Türkiye’de iş dünyasının tam da bu anlamda kalbinde yer alan, şirketlerin performanslarını kıyaslamalı izledikleri ve değişimleri gözledikleri bir ödüldür. Ve bu anlamda da Türkiye’de tektir. Ödül alan şirketler için eşsiz bir ölçüm yöntemidir.”

“İş ortağımız olarak gördüğümüz şirketlerin orta ve uzun vadeli başarı planlarına ve stratejilerine ortak oluyoruz”

Gecede konuşma yapan bir diğer isim ise Adecco Türkiye Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi ve “ SPRING PROFESSIONAL TÜRKİYE” Genel Müdürü Zeynep Kamışlı oldu. Kamışlı, en beğenilen şirketlerin ortak birtakım uygulamaları olduğuna dikkat çekerken, bu başarının sürdürülebilirliği konusunda Spring Professional’ın da gerçek iş ortağı mantığıyla katma değer sağlamak üzere her zaman hazır olduğunu vurguladı. Ayrıca Spring’in de içinde bulunduğu Adecco Türkiye Şirketler Grubu’nun bu yıl Geçici İş İlişkisi lisansını aldığını, söz konusu kanunun yardımıyla ülkemizdeki işsizliği %2 oranında azaltmaya yardımcı olacaklarını belirtti.

“Satış & Pazarlama, IT & Telekomünikasyon, Tedarik Zinciri & Lojistik, Mühendislik ve İnsan Kaynakları’’ alanlarında orta düzey yönetici ve uzman seviyelerinde seçme ve yerleştirme hizmeti sunan Spring Professional olarak, şirketlerin var olan insan kaynağının etkinliğine bakarken, orta ve uzun vade stratejilerinde kilit rol oynayacak adayların seçilmesinde de etkin rol oynuyor ve bu stratejilere paralel yerleştirmeler yapıyoruz.’’

Müşterilerin ve adayların DNA’sını anlayarak hareket ettiklerini vurgulayan Kamışlı;

“Spring Professional olarak, hizmet verdiğimiz iş ortaklarımız gibi biz de başarı odaklı takım arkadaşlarıyla işimizi yönetiyoruz. Her bir takım üyemizin en öncelikli hedefi doğru insanları, doğru kurumlarla buluşturmak ve uzun soluklu bir işbirliğine imza atmalarını sağlamak.Konusunda uzman olan danışmanlarımız, müşterilerimizle aynı terminolojiyi konuştukları ve iki taraflı beklentileri de doğru analiz ettikleri için işbirliğimizin sonucu hedeflediğimiz başarıyı kaçınılmaz kılıyor.’’ sözleriyle verdikleri hizmetin ayrıcalıklarını belirtti.
Törende konuşma yapan T-Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu:

“Bu yıl 16’ıncı defa gerçekleştirilen Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Araştırmasına yine
co-sponsor olarak destek vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sponsorluk desteğimizin bu yıl 9’uncu senesi. Ülkemize ve bölgemizin kalkınmasına destek olan, bilgi teknolojilerine yatırımda liderlik eden ve güvenilir şirket olma vizyonuyla hareket eden şirketlerin belirlendiği bu araştırmanın ülkemiz için olduğu kadar bölgemiz için de çok değerli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İşlerine liderlik eden ve en beğenilen şirketler sıralamasında yer alan tüm şirketleri kutluyor, bu şirketlerin yöneticilerinin de başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İşte ödül alan şirketler

Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri:

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN ŞİRKETİ KOÇ HOLDİNG

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN 2. ŞİRKETİ ARÇELİK

TÜRKİYE’NİN EN BEĞENİLEN 3. ŞİRKETİ UNILEVER

Sektörlere göre “En Beğenilenler” :

AKARYAKIT SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ OPET
AMBALAJ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ KOROZO
ARACI KURUMLAR SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ İŞ YATIRIM
BANKACILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ GARANTİ BANKASI
BİLİŞİM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MICROSOFT
BİREYSEL EMEKLİLİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK
BİSKÜVİ-ÇİKOLATA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ÜLKER
BOYA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ JOTUN
CAM VE SERAMİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ECZACIBAŞI VİTRA
ÇİMENTO SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ AKÇANSA
DAYANIKLI TÜKETİM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ARÇELİK
DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ EREĞLİ DEMİR ÇELİK
ENERJİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ENERJİSA
E-TİCARET SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ sahibinden.com
FAKTORİNG SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ GARANTİ FAKTORİNG
HAZIR GİYİM VE MAGAZACILIK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ INDITEX (ZARA)
ALKOLLÜ İÇECEK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MEY İÇKİ
ALKOLSÜZ İÇECEK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ COCA-COLA
İLAÇ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ NOVARTIS
İNŞAAT / ULUSLARARASI MÜTEAHHİTLİK ENKA
İNŞAAT-KONUT SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ NEF
KARGO – NAKLİYE – LOJİSTİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ DHL
KİŞİSEL BAKIM VE KOZMETİK SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ L’OREAL
LEASING SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ YAPI KREDİ LEASİNG
MOBİLYA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ IKEA
ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ MİGROS
OTEL VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ HİLTON
OTOMOTİV SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MERCEDES-BENZ TÜRK
PAKETLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BANVİT
REKLAM SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ MEDİNA TURGUL DDB
SİGORTA SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ALLIANZ SİGORTA
SÜT VE SÜTLÜ MAMÜLLER SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ SÜTAŞ
TEKSTİL SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BOYNER GRUP
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ VODAFONE
TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ UNILEVER
TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ SAMSUNG
YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ ECZACIBAŞI VİTRA
YÖNETİM DANIŞMANLIĞI SEKTÖRÜ BİRİNCİSİ BOSTON CONSULTING GROUP
REKLAM ALANI