Dolar 32,5997
Euro 34,8019
Altın 2.497,50
BİST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Türkiye’nin 30 Yıl Sonra Yapılan İlk Tren İhracatı

Türkiye’nin 30 Yıl Sonra Yapılan İlk Tren İhracatı
29 Mart 2013 07:53 | Son Güncellenme: 29 Mart 2013 07:54
A+
A-

20130321_092804_resized-1

Türkiye’nin Yeni İhracat Kalemi Tren Vagonu ihracatı Mars Logistics Tarafından Gerçekleştirildi!

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.’nin (TÜVASAŞ) Bulgaristan Demiryolları için geçen yıl üretimine başladığı yataklı 30 yolcu vagonunun teslimatı tamamlandı. 30 yıl sonra ihracatı yapılan lüks yataklı yolcu vagonlarının Bulgaristan’a teslimi için Mars Logistics tarafından organize edilen özel TIR’lar kullanıldı.

Uzun yıllardır Avrupa’dan ithal edilen tren vagonlarının üretimi artık Türkiye’de yapılyor. 30 yıl sonra yolcu yatak kapasiteli lüks tren üretimi yapan Türkiye ilk tren ihracatını Bulgaristan’a gerçekleştirdi.

İmal edilen toplam 30 adet vagonun 20 tanesi demiryolu ile geri kalan 10 adet vagon ise demiryolubakım çalışmaları sebebi ile karayolundan sevk edildi. 26,4 m. uzunluğundaki vagonların sevkiyatı için 300 ton kapasiteli vinçler yardımı ile teleskopik özellikli ağır yük taşıma kapasitesine sahip araçlar kullanıldı.
Vagonların tahmil ve tahliye operasyonları ile karayolu taşıması organizasyonunu gerçekleştiren Mars Logstics Demiryolu departmanının Müdürü Erdin Erengül, “Son yıllarda ülkemizde demiryolu alanında yapılan yatırımlar, sadece yol ve çeken araç ile sınırlı kalmayıp, diğer alanlarda da kendini göstermiştir. Çekilen araçlar konusunda da Türkiye referans bir ülke olma yolunda ilerlemektedir.” şeklinde konuştu.

Mars logistics, Adana’da 

Fark yaratmayı vizyon edinerek, sektöründe birçok yeniliğe öncülük eden Mars Logistics, Akdeniz ve Güneydoğu’ya yakın temas için Adana’da açmış olduğu şubeyi genişleterek lojistik merkezine çevirdi,  Şakirpaşa Havalimanı’nda ise yeni bir ofis açtı. Mars Logistics; lojistik merkezi ile 2000’li yıllarda gerçekleştirdikleri yatırım ve ihracat hamleleri ile Anadolu Kaplanı olarak anılan Adana, Mersin, Konya, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi illerdeki müşterilerine yerinden daha da hızlı ve ayrıcalıklı bir hizmet sunmayı hedefliyor.

Lojistik sektöründeki liderliğini, yaygın hizmet ağı ile daha da güçlendirmeyi hedefleyen Mars Logistics, Adana şubesini lojistik merkezine çevirerek ve Adana Şakirpaşa Havaalanı şubesinin açılışını gerçekleştirerek çok yönlü entegre lojistik hizmetlerini bölgedeki müşterilerine yerinden ulaştırmayı hedefliyor. Mars Logistics her iki şube ile müşterilerinin uluslararası taşımacılık, kara, hava ve deniz kargo ile demiryolu ihracat ve ithalat işlemlerini sağlayacak. Karayolu taşımacılığında komple ihracat ve ithalat işlemlerinin yanı sıra, parsiyel hizmeti de sunacak. Hava ve denizyolunda Full Charter ve Sub Charter kiralama olanakları da sağlayacak olan Adana Lojistik Merkezi, bölgedeki Mars Logistics müşterilerine transit ticaret ve proje taşımalarında da avantajlı çözümler hazırlayacak. Mars Logistics Adana Lojistik Merkezi, böylece dış ticaret işlemlerinin daha da kolay ve hızlı bir biçimde sonuçlandırılmasını sağlayacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından dördüncü havalimanı ofisini de Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda açan Mars Logistics, bu ofis ile ihracat kargolarının gümrüklü sahaya alınması, konşimento tanzimi, gümrükçüler ile irtibat sağlanması, konşimentoların ilgili havayoluna teslim edilmesi, ithalat evraklarının ilgili havayolundan alınması, gümrüğe özet beyan verilmesi ve onaylatılması ve ordino satışı gibi işlemleri yerinde ve daha hızlı gerçekleştirecek.

Mars Logistics, 1000’in üzerinde profesyonel çalışanı, 1500 araçlık güçlü filosu, donanımlı alt yapısı, iletişim ağı ve hizmet politikasıyla, müşteri odaklı sürekli yeni hamleler gerçekleştirerek yerinde ve hızlı hizmet anlayışını sürdürüyor. Mars Logistics, küresel kriz nedeniyle dış ticaretin her zamankinden fazla önem kazandığı günümüzde, Türkiye’nin dış ticaretinin gelişmesine katkı sağlayacak yatırımlarını, yurt içinde ve başta Uzakdoğu, Afrika ve Doğu Avrupa olmak üzere gelişen dış pazarlarda, kararlı ve tutarlı bir biçimde devam ettiriyor.

 

REKLAM ALANI