Dolar 32,3334
Euro 35,1194
Altın 2.302,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Belirlendi

Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Belirlendi
29 Kasım 2016 10:48 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2016 10:49
A+
A-

turkiyenin-10-basarili-genci

JCI “Genç Liderler ve Girişimciler Derneği”nin 1981 yılından bu yana düzenlediği Ten Outstanding Young Persons of the World uluslararası yarışmasının Türkiye ayağı olan “TOYP’16: Türkiye’nin En Başarılı On Genci” yarışmasının birincileri 24 Kasım’da Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da katılımıyla düzenlenen ödül töreninde belli oldu.

Türkiye’de bu sene 21. düzenlenen etkinlikte, iş dünyasından bilim kültüre kadar on farklı kategoride hayata geçirdikleri çalışmalarla başarı kazanan ve yaşları 18 ila 40 arasında değişen Türkiye’nin en başarılı gençleri ödüllendirildi. “TOYP’16: Türkiye’nin En Başarılı On Genci” yarışmasının birincileri 24 Kasım’da Akatlar Kültür Merkezi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da katılımıyla düzenlenen ödül töreninde belli oldu.

Geleceğin Dâhilerini Keşfediyoruz

JCI Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Başkanı Özge Özkan Kızanlık konuyla ilgili şunları söyledi:

“Projenin amacının, toplumsal gelişime katkısı bulunan gençlerin çalışmalarını görünür hale getirmek temel amacımız. Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar’ı hepimiz biliyor ve onunla gurur duyuyoruz. Ancak ona asistanlık yapmış olan genç Dr. Furkan Burak’ı ve onun yakın gelecekte çığır açacak çalışmalarını bilmiyoruz. Çocukken hepimiz astronot olma hayalini kuruyoruz ama birkaç ay sonra Türkiye’nin ilk astronotu olacak olan İTÜ Uzay Mühendisliği öğrencisi Halil Kayıkçı’yı bilmiyoruz. TOYP yarışması sayesinde, henüz tanınmamış genç yetenekleri keşfediyor ve onları motive ediyoruz.”

İşte Türkiye’nin 10 Başarılı Genci

Kendi kategorisinde fark yaratan adaylar, her yıl Kasım ayında düzenlenen ’TOYP Ödül Töreni’nde ‘Türkiye’nin On Başarılı Genci’ olarak seçiliyor ve ‘TOYP Dünya Finali’ne katılma şansını yakalıyor. İş Dünyası, ekonomi, girişimcilik, siyaset, hukuk ve kamu yönetimi gibi pek çok kategoride verilen ödüllerin bu yılki sahipleri şöyle:

1-Gül Şerife Alcı

İsveç’in Stockholm şehrine bağlı Botkyrka Belediyesi’ne giren en genç meclis üyesi olan Alcı; Paris ve Kopenhag saldırıları, İsveç’teki camii ve sinagoglara düzenlenen saldırılar sonrasında toplu tepki vermek için ‘Cuma Halkası Sinagog’ eylemine hazırladı. Alcı, uluslararası alanda ses getiren eylemdeki çalışmaları nedeniyle ‘Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi’ kategorisinde birinci seçildi.

2-Soner Hacıhaliloğlu

Bilgisayar mühendisi olan Hacıhaliloğlu, enerji yönetimi alanında Türkiye’nin ilk yerli firması Positive Energy’i kurdu. Binaların enerji kaybı ve giderlerini en aza indirmek üzere çalışmalar yürütüyor. Bu projesiyle ‘Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik’ alanında ödüle layık görüldü.

3-Ahmet Naç

Öğretmenlik yapan Naç, içinde kütüphane ve sanat atölyesi bulunan, öğrencilere kendilerini geliştirmek için fırsatlar veren bir sınıf modeli tasarladı. Ayrıca taşınabilir spor salonu, müzik ve resim atölyeleri geliştirdi. ‘İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı’ dalında ödül aldı.

4-Halil Kayıkçı

İTÜ Uzay Mühendisliği öğrencisi Kayıkçı, geliştirdiği insansız hava aracı tasarımıyla uluslararası bir yarışmada Türkiye’yi temsil etti. NASA’ya astronotluk eğitimi almak için yollanan üç kişiden biri oldu. 2017’de gerçekleştireceği uçuşta ülkemizin ilk astronotu olacak. Kayıkçı, ‘Kişisel Başarı’ ödülü aldı.

5-Dr. Furkan Burak

Harvard Eğitim Hastanesi Mount Auburn’de obezite ve yeni diyabet ilaç stratejileri üzerinde çalışan Burak, yeni diyabet ilacı keşfiyle ‘Tıbbi Yenilik ve Buluşlar’ alanında ödüle layık görüldü. Burak’ın keşfi, diyabet ve obeziteye bağlı hastalıkların tedavisinde çığır açacak nitelikte.

6-Murat Ömür Tuncer

Konservatuvar eğitimiyle eş zamanlı olarak bestecilik yapan Tuncer,Bilkent Üniversitesi Orkestra Şefliği programına burslu kabul edildi. Özel bir davetle dünyanın en iyi müzik akademilerinden Royal Conservatory of Music’e gitti. Dünyaca ünlü Broadway Tiyatrosu için eserler besteleyen en genç müzisyen olan Tuncer, ‘Kültürel Başarı’ alanında ödüle layık görüldü.

7-Burak Güzeltürk

Nanobilim ve nanoteknoloji üzerine çalışmalar yürüten Güzeltürk, LED, lazer ve güneş pili gibi aletlerin enerji verimliliğini artırmayı hedefleyen çalışmalar gerçekleştirdi. ‘Fen ve Teknik Gelişme’ alanında ödül alan mühendis, Stanford Üniversitesi’nde araştırmalarına devam ediyor.

8-Hazal Dut

Yönetmen Dut, İhtiyaç Haritası projesiyle ‘İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet’ ödülünü aldı. Dut, ihtiyaç sahipleriyle destekçilerini online bir platformda buluşturuyor.

9-Engin Durgun

‘Bilimsel Önderlik’ ödülünü alan Durgun, temiz ve alternatif enerji kaynağı kabul edilen hidrojen enerjisi konusuna önemli katkılarda bulundu. İki boyutlu malzemelerin uygulama alanları üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

10-Ahmet Kuzubaşlı

Kuzubaşlı, 23 yaşında ilk patenti için başvuruda bulundu. Bir şirket kuran mühendis, sulardaki bakterilerin analizi konusunda geliştirdiği çiple, analizlerin gerçek zamanlı ve yerinde yapılmasını sağladı. Bu projesiyle ‘İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik’ ödülünün sahibi oldu.

REKLAM ALANI