Dolar 32,3122
Euro 35,1016
Altın 2.279,32
BİST 8.962,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’deki öğrenciler mutsuz

Türkiye’deki öğrenciler mutsuz
21 Nisan 2017 13:32
A+
A-

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı(PISA)’nın raporuna göre 72 ülkeden en mutsuz öğrenciler Türkiye’de bulunuyor. PISA verilerine göre, Türkiye’de 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin 28.6’si hayatından hiç memnun değil. Öğrencilerin özellikle karne ve sınav zamanında ailelere önemli görevler düştüğünün altını çizen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Sibel Alpsoy, velilerin öncelikle olumsuz yüklü cümlelerden uzak durması gerektiğini belirtti.Velilerin vereceği tepkinin öğrencinin kişiliğinde kalıcı hasarlar oluşturabileceğini söyleyen Alpsoy, çocuklarınızın başarılarını sadece okuldaki derslerle ölçümlemelerinin yanlış olduğuna dikkat çekti.

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren TEOG sınavına sayılı günler kala hem öğrenciler hem de aileleri sınav stresi sardı. Çocukların stresle başa çıkabilmesinde ailelere büyük bir yük düşüyor.

Velilerin sözel şiddete başvurmalarının çocuk psikolojisinde özgüveninin eksik olmasına neden olduğunu söyleyen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Sibel Alpsoy, “Çocuğunuzun sınav sonuçları veya karne notları ister düşük ister yüksek olsun vereceğiniz tepki aşırıya kaçmamalı. Sınavı çok iyi geçtiğinde çok sevinmemeli, kötü geçtiğinde ise üzülmemelisiniz. Olumsuz yüklü cümlelerden uzak durmalı ve serinkanlı davranmalısınız. Baskıdan kaçının. Çocuğunuzun stresini azaltacak olumlu konuşmalar yapmalısınız. Söyleyeceğiniz olumsuz cümleler, çocuğunuzun özgüvenini azaltır ve sosyal hayatında iletişim ve karar verme yeteneğini olumsuz etkiler”dedi.

Çocuklarınızı Yüreklendirin

Çocuklarının biricik olanın kendileri olduğunu sık sık hatırlatmalı ve yüreklendirmeleri gerektiğini söyleyen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Sibel Alpsoy, ceza vermek yerine düşük notların sebebini belirleyip, çözümler aranması gerektiğini belirtti. Alpsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocukların sınavı iyi geçtiğinde ödül, kötü geçtiğinde ceza verilmesi çok yanlış. Çünkü sınavdan iyi sonuç almak onların sorumlulukları. Önemli olan eksiklerin ve yanlışların belirlenmesi ve doğru planlamayla giderilmesinin sağlanması. Çocuğunuz Matematik veya Türkçe sorularını çok iyi çözemeyebilir. Sadece okuldaki dersler ile çocuğunuzun başarısını ölçümlemek yeterli olmaz. Aynı zamanda ders dışı etkinliklere de katılımlarını sağlamalı, hangi alanlarda başarılı olduklarını gözlemlemelisiniz.”

REKLAM ALANI