Dolar 32,4790
Euro 34,9300
Altın 2.435,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türkiye’deki çalışanların yüzde 66’sı uzaktan çalışıyor

Türkiye’deki çalışanların yüzde 66’sı uzaktan çalışıyor
16 Mart 2017 09:37
A+
A-

İş dünyasındaki gelişmeler, çalışma şekli bakımından dengeyi esnek çalışma lehine çevirdi. Günümüzde Türkiye’de çalışanların %66’sı uzaktan çalışıyor

Regus’un Türkiye’de iş dünyasından 233 kişi üzerinde yaptığı araştırma iş hayatının güncel bir fotoğrafını çekmeyi amaçlıyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte iş yapış süreçlerinden insanların tercihlerine kadar birçok konuda değişim yaşanıyor. Kolay iletişim kuran ve teknoloji sayesinde her şeye bir tık mesafesinde yakın olan insanlar artık iş süreçlerinde daha özgür olmak istiyor. Bu da insanların esnek çalışma olarak adlandırılan uzaktan çalışmaya yönelmelerini sağlıyor. Hazır ofisler ve esnek çalışma alanları konusunda dünyanın lider tedarikçisi Regus tarafından yapılan son araştırma da bu değişimi doğrular nitelikte. Regus’un yaptığı araştırmaya göre Türkiye’deki çalışanların yüzde 66’sı uzaktan çalışıyor.

İş gücü mobil hale geldi…

Regus Türkiye Ülke Müdürü Betül Genç, yapılan son araştırmanın sonuçlarının günümüzde işgücünün gerçekten mobil bir özellikte olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Çalışanların sadece küçük bir kesiminin tüm mesailerini şirket merkezinin dışında home-office’te geçiren evden çalışanlardan oluştuğuna dikkat çeken Betül Genç, araştırma konusunda şu bilgileri veriyor:

“Çalışanlar, sabit bir ofis alanını ev gibi bir diğer sabit çalışma alanıyla değiştirme amacında olmadıklarını fakat şehir içi veya şehir dışı toplantılara gidip gelirken de aralarda işlerini yapmaya ve üretken olmaya devam edebilecekleri yerlere ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar.”

“Gir ve çalışmaya başla” konsepti isteniyor

İş dünyasından insanların birkaç saat veya tüm gün boyunca verimli bir şekilde çalışabilecekleri “Gir ve çalışmaya başla” konseptinde lokasyonlara ihtiyaç duyduklarını açıkça dile getirdiklerine işaret eden Betül Demir, “Şehirlerin farklı bölgelerinde bulunabildiği için iş merkezleri bu anlamda popüler bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Konsantrasyon sağlayan bu profesyonel ve sakin ortamlar, işe odaklanmanın ve gizliliğin çok zor sağlanabildiği gürültülü kafe ortamlarına göre ideal bir çalışma ortamı sunuyor” dedi.

Türkiye’de çalışanların üçte ikisi haftanın yarısında hatta daha uzun süre şirket merkezinin dışında, uzaktan çalışıyor. Uzaktan çalışırken işlerini nerede yaptıkları sorusuna yanıt verenlerin sadece %32’si işlerini çoğunlukla evden yürüttüklerini bildirdi.

Evden çalışmaktan ayrışıyor….

Uzaktan çalışmanın olağan bir yöntem olduğu açıkça görülmekle beraber bunun evden çalışma ile eşanlamlı olmadığı da ortada. Çalışanların sadece %11’lik küçük bir kesimi tamamen evden çalışıyor. Çalışanların %70’i ise, aynı şehirde veya şehir dışındaki toplantılara gidip dönerken verimli şekilde çalışmalarını sürdürebilmek için uzaktan çalıştıklarını bildiriyorlar.

Araştırmanın sonuçlarına göre, uzaktan çalışanların sadece %11’i tamamen home-office yöntemini benimsemiş ve tüm haftayı evden çalışarak geçiren kişiler. Uzaktan çalışma için en popüler lokasyonlar arasında çalışanların yaklaşık beşte birinin (%16) tercihi iş merkezleri. Çalışanların %4’ü genellikle yurtdışında bulundukları sırada uzaktan çalışma yöntemini kullandıklarını söylüyor.

REKLAM ALANI