Dolar 32,3184
Euro 35,1145
Altın 2.295,76
BİST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’de tüm konut satışlarının yüzde 47’sini sıfır konut projeleri oluşturuyor

Türkiye’de tüm konut satışlarının yüzde 47’sini sıfır konut projeleri oluşturuyor
17 Eylül 2017 11:28
A+
A-

Farklı ihtiyaçlara hitap eden yüzlerce konut projesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Emlakjet.com, Türkiye genelinde satılık ve kiralık 500 bine yakın ilanının yanı sıra yaşam tarzına, olanaklarına ve beklentilerine uygun bir projeden ev satın almak isteyenler için önemli bir kolaylık sunuyor. Sitede yer alan “Projeler” sayfası altında sıfır konut projelerine toplu olarak ulaşmak, her biri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com, kullanıcıları için ev bulmayı ikinci el konutlarda olduğu kadar sıfır konut projelerinde de kolaylaştırıyor.

Tüm Türkiye’den en gözde projelerle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı “Projeler” bölümünde herkes ihtiyacına uygun projeler hakkında merak ettiklerini bir arada bulabiliyor. Yalnızca proje ismini, firmayı ya da semt adını yazarak kriterlere uygun tüm projeleri karşılaştırmalı olarak inceleme fırsatı sunan sitede fiyat aralığı ve en güncel teslim tarihi bilgileri de yer alıyor. Projeyle ilgili sayfaya giriş yapan kullanıcılar haritadaki konumunu, sokak görünümünü, proje fotoğraflarını, proje kapsamında yer alan sosyal olanakları ve iletişim bilgilerini görebiliyor; proje geliştiricisi ile anında iletişime geçebiliyor. Proje firmaları ise Emlakjet.com tarafından kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen ve dijital bir CRM altyapısıyla birlikte sunulan Jethat aracılığıyla, kendilerine gelen aramaları daha iyi ve verimli şekilde yönetebiliyor.

“Tüm konut satışlarının yüzde 47’sini sıfır konut projeleri oluşturuyor”

Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, sıfır konut projelerinin toplam gayrimenkul pazarındaki yerine ilişkin değerlendirmesinde, “Günümüzde ev bulma yöntemleri eskiye göre büyük değişiklik gösterdi. Ev arayışında olanların tek arzusu yeni veya ikinci el ayırt etmeden hayalindeki eve en hızlı ve kolay şekilde ulaşmak. Özellikle ikinci el konutlar için pek çok alternatife tek adresten ulaşmak mümkün iken, tüm konut satışlarının ortalama yüzde 47’sini oluşturan sıfır konut projelerini tek bir alandan inceleyebilme fırsatı bulamıyorlar. Bu projelere de her geçen gün artan bir ilgi var. Önümüzdeki dönemde konut tercihlerinin belirleyicisi olacak Y ve Z kuşağı, teknolojik altyapısı, akıllı bina özellikleri, fonksiyonelliği nedeniyle bu konutlara yönelim gösteriyor. Demografik değişimler, Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak üretilmiş güvenilir konutlara yönelik talep, değerlenen bölgelerde prim cazibesi ve son dönemde ödeme vadelerinde sağlanan kolaylıklar da bir araya geldiğinde sıfır konut projelerinin yükselen bir trend içinde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

“Sıfır konut bulmayı da kolay ve keyifli hale getirmek için çalışıyoruz”

Rakamların da bu trendi teyit eder nitelikte olduğuna işaret eden Kunter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’da markalı konutlarda daire sayısı 2014-2016 yılları arasında yüzde 30 büyürken, markalı proje sayısındaki artış oranı yüzde 41 seviyesinde. Markalı konut piyasası da kendi içinde sıfır konut ve ikinci el konut olarak rekabet ediyor. Ancak özellikle sıfır projelere ilişkin ayrıntılı bilgilere bir arada ulaşmak çok kolay değil. İnternetten konut aramasında son 5 yılda yüzde 50 artış yaşandı ve bu oran her geçen yıl daha da artıyor. Konut sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyenler de aradıkları kriterlere uygun konut alternatiflerinin niteliklerini detaylı olarak incelemeye ve üzerinde düşünmeye ihtiyaç duyuyor. Emlakjet.com olarak “Projeler” sayfamızla bu ihtiyacı karşılamak üzere sıfır konut bulmayı da hızlı, kolay ve keyifli bir süreç haline getirmek için çalışıyoruz.”

REKLAM ALANI