Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’de sosyal medya dur durak bilmiyor

Türkiye’de sosyal medya dur durak bilmiyor
04 Mayıs 2017 18:06 | Son Güncellenme: 05 Mayıs 2017 09:41
A+
A-

Dünyadan yayılan ateşiyle Türkiye’yi de kasıp kavuran sosyal medya kullanımı, geçen yıla kıyasla ülkemizde yaklaşık yüzde 37 artış gösterdi. Bu artış sayesinde sosyal medya sayfalarını profesyonelce yöneten markalar, online satışlarını geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 40 oranında artırdı.

Dünyada hızla yayılan sosyal medya dalgası, ülkemizde de etkisini tam anlamıyla göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 37 oranında kullanım oranını artıran sosyal medya, markaların satışlarına da önemli derecede destek oluyor. Geçtiğimiz yıla göre sosyal medya mecralarında satışların yüzde 40 oranında artıran markalar, yılsonu hedeflerine ulaşmada sosyal medya için bir parametre açmış durumda. Bu farkındalıkla sosyal medya kullanımının bireyleri etkilediği gibi markaları da etkilediği söyleyen CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, önümüzdeki yıllarda etkisini iyiden iyiye artıracak sosyal medya mecralarına yatırım yapmanın markalara uzun vadede kazanç getireceğinin altını çizdi.

“Sosyal medya, şirketlerin hedef kitlesiyle iletişim kurmasını sağlayan çok etkili bir araç”

7’den 70’e her yaştaki ve her kesimdeki insanların yoğun olarak vakit geçirdikleri sosyal medya mecralarının özellikle e-ticaret sektöründe satışların artmasına önemli oranda destek olduğunu söyleyen Ramazan Becer, “Sosyal medyanın kazançlar üzerindeki etkisi her geçen gün artarken, şirketler de sosyal medya yönetimlerine büyük önem veriyor. Çünkü sosyal medya, şirketlerin hedef kitlesiyle iletişim kurmasını sağlayan çok etkili bir araç. Bu vizyonu yakalayan markalar, hedef kitlesinin ve sabit müşterisinin nabzını orada yokluyor, anında geri dönüş alabiliyor. Dolayısıyla bu alan, markaların gelecek stratejisini belirlemesi adına önemli bir enstrüman” dedi.

REKLAM ALANI