Dolar 32,5011
Euro 34,6246
Altın 2.481,40
BİST 9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

“Türkiye’de pazar yüzde beş, Bosch ise çift haneli büyüyecek”

“Türkiye’de pazar yüzde beş, Bosch ise çift haneli büyüyecek”
15 Nisan 2013 16:47
A+
A-

 

Bosch Murat Kurtlar

Bosch Otomotiv Yedek Parça, Avrupa’nın bir numaralı OEM ve satış sonrası etkinliği Automechanika İstanbul 2013’te yer aldı. Bosch Otomotiv Yedek Parça Ülke Direktörü Murat Kurtlar, Bosch Otomotiv Yedek Parça iş biriminin 2012 yılını, 2011’e oranla çift haneli büyüme ile kapattığını söyledi.

 Çift haneli büyümeyi 2013’te de devam ettireceklerini ifade eden Murat Kurtlar, pazarın da yüzde 5 oranında büyümesini beklediklerini söyledi.Türkiye’nin Avrupa ülkeleri içerisinde önemli bir konumda olduğunu belirten Kurtlar, pazara 11 ürün grubunda 97 bin kalemden fazla malzeme sunduklarını ifade etti.

 Murat Kurtlar, önümüzdeki dönemde test cihazlarında, arıza tespit cihazlarında, Bosch Car Service’lerde ve Bosch Eğitim Merkezleri’nde önemli yatırımlar yapacaklarının müjdesini verdi.

Otomotiv sektörünün önde gelen tedarikçilerinden Bosch, 11-14 Nisan 2013 tarihinde Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde ziyarete açılan, OEM pazarının en önemli etkinliği Automechanika İstanbul 2013 Fuarı’nda iki standıyla yer aldı. Bosch Otomotiv Yedek Parça Ülke Direktörü Murat Kurtlar, yedek parça pazarının yanı sıra, Bosch Otomotiv’in faaliyetleriyle ilgili de önemli bilgiler paylaştı.

Bosch 2012 Yılında Yakaladığı Çift Haneli Büyümeyi 2013 Yılında da Sürdürecek

2012 yılını, 2011 yılına oranla çift haneli büyümeyle kapatan, Bosch Otomotiv Yedek Parça, çift haneli büyüme trendini 2013 yılında da sürdürmeyi hedefliyor.  Bosch Otomotiv Yedek Parça Ülke Direktörü Murat Kurtlar’ın verdiği bilgiye göre, pazarın yüzde 5 büyümesi ön görülüyor. Bosch’un Yedek Parça pazarında dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de lider firmalarından biri olduğunu ifade eden Kurtlar “Türkiye çok büyük bir ülke. İstanbul trafiğine her gün yeni 500 adet araç dâhil oluyor. Avrupa’daki doymuş pazarı düşündüğümüzde, Türkiye yatırımları çeken, bizim de büyük önem verdiğimiz bir pazar“ dedi.

Bosch Car Service’lerin sayısı 400’ü bulacak

Murat Kurtlar, her marka araca kaliteli ve uygun fiyata hizmet veren Bosch Car Service’lerin  2012 yılı sonunda 185 olan sayısının 2018 yılına kadar 400’e çıkacağını da ifade etti.

 Bosch 2.500 kişiyi eğitim verdi

2007 yılında hizmete açılan Bosch Eğitim Merkezi’nin Bosch Otomotiv servis ağına, meslek lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine, bağımsız servislere, eğitim verdiğini ifade eden Kurtlar “Geçen yıl itibarı ile 2 bin 500 kişi eğitim aldı. Şişli Endüstri Meslek Lisesi’yle de çok farklı bir projeye adım attık. Sağladığımız test ekipmanları ile okulda Bosch Car Service eğitim sınıfı kuruldu” dedi. Kurtlar, Mesleki Yeterlilik Kurumu’na ilişkin düzenlemenin 2014 yılında yürürlüğe gireceğini ve Bosch olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti.

 Gelecek Internette

Internet üzerinden teknik destek hizmetinin sağlanması ve araç sahiplerine ulaşılması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Murat Kurtlar, internet üzerinden servisler ve araç sahiplerini de bir araya getirmeye çalıştıklarını, hem araç sahibinin, hem servisin bir arada olabileceği, aracının nüfus kağıdının bulunabileceği bir sistem planladıklarını belirtti.

 Bosch Standında Canlı Teknik Eğitim

4 gün boyunca, Beylükdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde, Authomechanika İstanbul 2013 Fuarı’nda, ziyaretçilere fren sistemlerinden dizel sistemlere, bujiden aküye, filtre sistemlerine kadar otomobil yedek parçaları ile ilgili bilgilendirerek, son yenilikleri aktaran Bosch Otomotiv Yedek Parça Yetkilileri, aynı zamanda otomotiv servis donanımlarında büyük önem taşıyan servis ekipmanlarını da tanıttılar. Cihazlar hakkında detaylı bilgi edinme imkânı bulan ziyaretçiler, bu cihazlar üzerinde, canlı teknik eğitim de aldılar.

 

REKLAM ALANI