Dolar 32,3697
Euro 34,9552
Altın 2.325,66
BİST 9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Türkiye’de iş yapmak zorlaştı

Türkiye’de iş yapmak zorlaştı
30 Ekim 2016 15:18
A+
A-
Türkiye'de iş yapmak zorlaştı

Dünya Bankası yayımladığı İş Yapma Kolaylığı 2017 raporuna göre Türkiye listede bu yıl 55’inci sıradan 69’uncu sıraya geriledi

Dünya Bankası Grubu’nun her yıl iş yapma kolaylığı ile ilgili olarak yayınladığı raporda iş ortamının verimliliğine ilişkin küresel ülke sıralamalarında birinci sırada Yeni Zelanda yer alırken, Singapur ikinci sırada yer aldı.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, “Bu yıl Türkiye için çıkarabileceğimiz ana mesaj diğer ülkelerin Türkiye’ye göre daha agresif bir şekilde reform yaptığıdır” dedi.

İş yapma kolaylığında sadece Haziran 2016’ya kadar tamamlanan reformları yansıttığına da değinen Zutt, “Türkiye’nin son birkaç aydaki reformlarını yansıtmamaktadır ve önümüzdeki yıl sıralamadaki yerini yükseltebilir” dedi.

Rapora göre dünya genelinde rekor sayıda 137 ekonomi küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurulması ve faaliyetlerini kolaylaştırmaya yönelik kilit reformlar uygulamaya koydu.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 283 reformun yüzde 75’ten fazlasını gelişmekte olan ülkeler gerçekleştirirken, Sahra Altı Afrika Bölgesi tüm reformlar içinde dörtte birden fazla paya sahip oldu.

Raporda dünya genelinde yeni bir iş kurmak 10 yıl önce ortalama 46 gün sürerken, bugün 21 gün sürdüğüne de dikkat çekildi.

Sıralamalarda ilk iki sırada yer alan Yeni Zelanda ve Singapur’u Danimarka, Hong Kong, Çin, Kore, Norveç, İngiltere, ABD takip etti.

REKLAM ALANI