Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Türkiye’de de hızla büyüyen essence Avrupa’da pazar lideri

Türkiye’de de hızla büyüyen essence Avrupa’da pazar lideri
17 Mart 2014 14:23
A+
A-

Eczacıbaşı Girişim Genel Müdürü Volkan Tüzel  (2)

Avrupa’nın en çok tercih edilen kozmetik markası essence, 2013 senesinde en yakın rakibini geride bırakarak Avrupa renkli kozmetik pazarında lider marka oldu.Oldukça parlak bir yıl geçiren essence Türkiye de; kendi bölgesi olan Güney Avrupa ülkeleri içinde ciroda yüzdesel olarak en çok büyüyen ülke olma başarısı gösterdi.

Avrupa’nın 1 numaralı renkli kozmetik markası essence dünya kozmetik pazarının % 4’lük bir büyüme gösterdiği 2013 yılında % 17 oranında büyüdü.  Yenilikçi ürünleriyle en yakın rakibini geride bırakarak Avrupa renkli kozmetik pazarının liderliğini üstlendi. Avrupa’da 11 ülkede pazar lideri olan marka, 2014 senesinde % 15 büyüme hedefliyor.

essence’in bünyesinde yer aldığı cosnova Beauty Genel Müdürü Javier González markanın yılı net 247.5 milyon Euro satışla kapatarak, önceki yılın rakamlarını % 17 oranında aştığını belirtti. González, “Satış performansımız son derece etkili. Başarılı ürün lansmanları ve çoğalan dağıtım ağı sayesinde, tüm bölgelerde, net satışlar artmış ve pazar payı büyüme göstermiş durumda” dedi.

Güney Avrupa’da en hızlı büyüyen essence ülkesi Türkiye

Türkiye’de Eczacıbaşı Girişim tarafından yönetilen essence Türkiye, 2013 yılında ürün gamını genişletti ve 9 özel koleksiyon  ile tüketicilerine farklı ve alternatif  ürünler deneyimleme fırsatı sundu. Eczacıbaşı Girişim Genel Müdürü Volkan Tüzel markanın 2012 yılından bu yana Türkiye’de bulunduğunu ve 2013’te İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerin içinde bulunduğu Güney Avrupa ülkeleri arasında %230 büyüme ile ciroda yüzdesel olarak en çok büyüme sergileyen ülke olduklarını belirtti. essence’in 4 ana kategoride yaklaşık olarak  465 adet ürünle raflarda olduğunu söyleyen Tüzel, 2014’deki en önemli önceliklerinin   tüm Türkiye genelinde dağılımı yaygınlaştırarak tüketicilerin essence ürünlerine rahatça ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI