Dolar 32,5996
Euro 34,7963
Altın 2.506,02
BİST 9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Türkiye, yerli oto üretimi için babayiğit arayışında

Türkiye, yerli oto üretimi için babayiğit arayışında
24 Şubat 2015 23:37
A+
A-

otomobil araba
Türkiye, yerli oto üretimi için babayiğit arayışında. Daha önceki bakanlar ülkenin önde gelen üreticileri ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamamıştı.

 Projenin fosil yakıtlı araçlarda başarılı olacağına inanç yok. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yerli otonun elektrik motorlu araç olması gerektiğini savunuyor. Aybar, yaklaşık 90 milyonluk yıllık pazarın olduğu dünyada fosil yakıtlı araçlardan alternatif yakıtlı araçlara doğru eğilim başladığını belirtiyor. Burada elektrikli modellere doğru dönüşümün başladığına dikkat çeken üst yönetici, Türkiye’nin de yerlioto markası oluşturması için bu alanda pozisyon alması gerektiğini belirtiyor. Bu noktada da müteşebbislerin yeterince cesaretli olmadığını ifade eden Aybar, devlet desteği ile üreticilerin cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Fransız marka Renault, elektrikli modellerde gelecek görüyor. Bu kapsamda Fluence ile başarısız bir girişimde bulanan marka, Zoe ile tamamen elektrikli modelini piyasaya sürmüştü. Bataryasının yüzde 80’i yarım saatte şarj olabilen model, 66 bin liradan piyasaya çıktı. Renault-Nissan ortaklığı elektrikli pazara en fazla yatırım yapan gruplardan. Diğer taraftan Toyota gibi Uzakdoğulu üreticiler elektrikli motor teknolojisini verimsiz pil kullanımı sebebiyle geçici olarak görüyor. Bunun yerine yakıt hücreli teknolojinin yaygınlaşacağını öngören şirket, 10-15 yıllık geçiş sürecinde hibrit motor teknolojisinin çözüm üreteceğini öngörüyor.

REKLAM ALANI